Најновије

Узнемирујуће тврдње: Русија је остварила главни циљ на фронту – А цену је платио, ево ко

Русија је постигла свој циљ да уништи украјинске оружане снаге током специјалне операције, рекао је бивши обавештајац америчке војске Скот Ритер у интервјуу за Јутјуб канал Џорџ Геловеј.

„Русија је постигла огроман успех, постигла је свој циљ: Исцрпила је Украјинце до те мере да више немају резерве људства“, приметио је он.

Према речима бившег официра, Оружане снаге Русије су удариле не само на Оружане снаге Украјине, већ и на НАТО, који је у овај сукоб уложио стотине милијарди долара.

Бивши обавештајац је додао да Кијев управо сада говори о хитној мобилизацији након што је уништена његова професионална и обучена војска.

„Сви су побијени и сада више ништа није остало, немају трупе да пошаљу у борбу, терају људе са улица и баце их у прве редове након шест дана обуке, а онда се ти људи предају“, закључио је Ритер.

Министарство одбране је раније 3. маја саопштило да групе руских трупа настављају да продиру у систем непријатељских упоришта дуж целе линије борбеног додира, а јединице Оружаних снага Украјине безуспешно покушавају да се држе појединачних линија.

Мапа руског напредовања у Волчанску (МАПА/ВИДЕО)

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА