Најновије

СИЈАРТО ЈАСАН: Не подржавамо чланство Приштине у СЕ

Будимпешта по овом питању има принципијелан став, а то је да жели да види успешну финализацију дијалога Београда и Приштине, додао је министар спољних послова Мађарске.

Министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто изјавио је данас да је став те земље по питању чланства Приштине у Савет Европе јасан - на подржава га, о чему је обавештена и Приштина.

Додао је да Мађарска по том питању има принципијелан став, а то је да жели да види успешну финализацију дијалога Београда и Приштине.

"Сматрамо да кад год је Косово поднело захтев за чланство у некој међународној организацији, дошло је до повлачења, односно корака уназад у дијалогу. Дакле, прво дијалог треба да буде успешан, а онда треба да аплицира за чланство. Ово је наш општи став, али на фер начин смо ово наше мишљење поделили и са Косовом, тако да они то одлично знају", рекао је Сијарто за Танјуг, уочи почетка Комитета министара СЕ у Стразбуру.

Европска унија сматра да нацрт статута Заједнице српских општина (ЗСО) треба представити у дијалогу, у складу са релевантним споразумима, изјавио је портпарол ЕУ Петер Стано.

Он је за Радио Слободна Европа навео да Брисел не може да говори о садржају предлога из Приштине, будући да је непознат за европске институције, али је упозорио да се ради о питању које треба решити у оквиру разговора Београда и Приштине.

ПАЛО НОВО УТВРЂЕЊЕ! Руске трупе успешно упадају на територије које су држали Украјинци (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА