Најновије

ЖЕСТОКА РУСКА ОФАНЗИВА! Пада кључни део који отвара терен за брзо напредовање до Харкова

Руске оружане снаге настављају своју офанзиву на Волчанск, постигавши значајан напредак у борбама које се воде у овом стратешки важном граду. Украјински извори извештавају да су руске трупе успеле да напредују до неколико кућа које су се раније налазиле у сивој зони, што указује на промену контроле у овом делу града.

Према истим изворима, руске снаге су такође стигле на десну обалу реке Волчје, која дели град на северни и јужни део. Ово напредовање представља значајан тактички успех за руске трупе, омогућавајући им да учврсте своје позиције и евентуално покушају даље напредовање унутар града.

Са друге стране, Генерални штаб Оружаних снага Украјине саопштио је да украјинске јединице у Волчанску јачају своју одбрану како би побољшале тактичку ситуацију. Ово укључује постављање нових одбрамбених линија и утврђења, као и припрему за могуће контранападе са циљем враћања изгубљених позиција.

Борбе у Волчанску настављају се са несмањеном жестином, а ситуација на терену остаје изузетно динамична. Оба сукобљена табора настоје да остваре стратешку предност у граду који је од кључног значаја за контролу над Харковском облашћу.

ПРОБИЈЕНА НОВА ЛИНИЈА ОДБАНЕ УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ! Велики стратешки успех руске армије, циљ је све ближи 

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube