Најновије

РАЗОЧАРАНИ СМО! Огласио се Стејт департмент о терору који Приштина спроводи над српским народом

Амерички Стејт департмент саопштио је да је разочаран “што је Косовска полиција предузела акцију у финансијским институцијама на северу Косова по налогу Министарства унутрашњих послова”.

- Питања у вези са овим канцеларијама била су предмет дугих дискусија у оквиру дијалога који води Европска унија. Ова акција није координирана са међународним партнерима и ескалира тензије. То подрива перцепцију о доброј вери Косова у решавању отворених питања са Србијом кроз дијалог који води ЕУ - наводи се у одговору портпарола Стејт департмента Гласу Америке.
Како се даље наводи у одговору портпарола Стејт Департмента "Влада САД је доследно позивала на координацију између наших влада како би подржала напредак тзв. Косова на његовом евроатлантском путу, а последњи пут је то урадила подсекретарка Елизабет Ален на свом састанку са премијером Куртијем 19. маја”.

Понављају и “јасну забринутост” САД због примене измењене уредбе тзв. Централне банке Косова која ограничава увоз и употребу српског динара на тзв. Косову.

- Позивамо владу Косова да се врати конструктивном ангажовању у дијалогу уз посредовање ЕУ као одговарајућем каналу за решавање питања у вези са нормализацијом односа између Косова и Србије и да се позабави основним потребама свих својих грађана - укључујући и оне из српске мањине - негативно погођеним недавним променама валутних прописа - кажу из Стејт департмента за Глас Америке.

РУСКА АРМИЈА ИДЕ КА ХАРКОВУ: Раде "лустери", народ снима напредак руске офанзиве (ВИДЕО)

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА