Најновије

СРАМАН ПОТЕЗ АМЕРИКЕ! Овакво лицемерје одавно није виђено!

Русија и Израел нису чланице Међународног кривичног суда, али његова јурисдикција се може односити само на Русију, изјавио је портпарол Стејт департмента Метју Милер.

Портпарол је објаснио да се јурисдикција МКС се може односити само на случајеве када је једна од страна у сукобу чланица инстанце. У случају Израела и Палестине, према мишљењу Стејт департмента, ни на једну од земаља се не односи, а у случају Украјине и Русије, Кијев признаје јурисдикцију суда.
Истовремено, он је прец́утао да је, иако је Украјина потписала Римски статут, на основу ког делује МКС, није га ратификовала.

Милер оцењује да Израел изражава спремност да сарађује са инстанцом, а Русија не, што ситуацију чини „фундаментално различитом“.

Он је изјавио да у Израелу, наводно, свакако постоје механизми у оквиру којих се могу ухапсити одговорни за кршење хуманитарног права. На молбу да прецизира због каквих дејстава израелских власти, који је најпре одбацивао покушаје МКС да спроведе своју истрагу, Вашингтон тако мисли, Милер је изјавио да је „било планирано путовање тужиоца“.

РУСКА АРМИЈА ИДЕ КА ХАРКОВУ: Раде "лустери", народ снима напредак руске офанзиве (ВИДЕО)

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА