Најновије

ЗАХАРОВА О "ЕСТОНСКИМ ТРУПАМА У УКРАЈИНИ": Биће легитимна мета - сви!

Свако страно оружје и било које страни плаћеници, а не само естонски, ако се појаве у Украјини, постаће мета руских оружаних снага, рекла је портпаролка руског Министарства спољних послова, Марија Захарова, коментаришући изјаве које стижу из Естоније о могућности слања трупа у Украјину.
Захарова

Захарова

Раније је саветник естонског председника за питања националне безбедности Мадис Рол, у интервјуу за Бреакинг Дефенсе, рекао да естонске власти разматрају могућност слања војске у западну Украјину како би преузела логистичке задатке и „ослободила“ украјинску војску да учествује у непријатељствима на првој линији фронта. Естонски министар одбране Хано Певкур је демантовао изјаву саветника, према министру, ова идеја није развијена.

На брифингу Захарове за медије, један од новинара је питао да ли би се особље естонске војске Русија сматрало легитимном метом ако би се појавило у Украјини.

„Свако оружје које је испоручено нацистичком режиму у Кијеву сматра се од стране оружаних снага Руске Федерације легитимном метом, војном метом и подложно је уништењу. Исто тако, страни плаћеници ће неизбежно постати мете руске војске. Не знам зашто издвајате Естонце. Или зато што их волиш више, или зато што их волиш мање. Не могу да вам кажем, али ово важи за све земље и народе“, рекла је Захарова.

Русија сматра да испоруке оружја Украјини ометају решење, директно укључују земље НАТО-а у сукоб и да се „играју ватром“.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров истакао је да ће сваки терет који садржи оружје за Украјину постати легитимна мета за Русију. Према његовим речима, САД и НАТО су директно укључени у сукоб, укључујући не само снабдевање оружјем, већ и обуку особља у Великој Британији, Немачкој, Италији и другим земљама. Кремљ је навео да пумпање Украјине оружјем са Запада не доприноси преговорима и да ће имати негативан ефекат.

Прочитајте ОВДЕ шта је Вулин рекао о Фицу, а шта о Мађарској и Мађарима

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА