Најновије

ВУЛИН О ФИЦУ: Против "независног Косова" - увек уз Србију!

"Рано је да говоримо ко су налогодавци атентата на словачког премијера и о ономе што се десило господину Фицу. Изражавам своје најдубље жаљење, у питању је велики пријатељ Србије, човек који се отворено супротставио било каквој идеји промене словачке политике кад је у питању признавање 'Косова' и човек који је увек разумео Србију", изјавио је за РТ Балкан потпредседник Владе Србије Александар Вулин, коментаришући рањавање словачког премијера Роберта Фица.
Александар Вулин

Александар Вулин

"Јесте ли ви свесни колико је тај човек то подржао и каква је атмосфера створена, која је на крају резултирала овим инцидентом? Ко је наредио да се повуче окидач и ко га је повукао, сазнаћемо, али мржња са којом је господин Фицо живео је мржња која је довела до овога. Е сад сваки следећи пут кад се будете бескрајно радовали што је неко рекао нешто ружно на рачун Александра Вучића, сетите се да после таквих речи долази до насиља", казао је Вулин. 

Одговарајући на питање наше редакције да прокоментарише изјаву шефа мађарске дипломатије Петера Сијарта, да Мађарска неће гласати за резолуцију у о Сребреници, Вулин је рекао да ће Србија за то вечно бити захвална, да је то један частан народ и да људи то не могу да забораве.

"Нећемо никад заборавити ни ко нас је све подржао. Гласање у УН ће бити одраз како се односите према Србији. Сви који буду гласали за ову резолуцију, желе Србији све најгоре. Сви који се буду уздржали или сви који буду гласали против јесу пријатељи Србије и то су земље са којима треба да живимо", указао је Вулин.

Према његовим речима, председник Вучић води неравноправну борбу која се може упоредити са борбом вођеном током НАТО агресије 1999.

"И само тада су тако били против Србије као што су данас. Али, као што видите, нема повлачења", закључио је Вулин.

Прочитајте ОВДЕ о најновији вестима у вези словачког премијера Фица

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА