Најновије

ВУЧИЋ РАЗБИО ИЛУЗИЈЕ СВИМА У КОТОРУ: Нико од нас неће пре Украјине у ЕУ!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће регион Западног Балкана вероватно чекати још шест година за улазак у Европску унију и да је то у реду.
Вучић у Котору

Вучић у Котору

"Знам да нећемо бити део Европске уније, нико од нас, пре Украјине. Када ћемо ући у Европску унију, да ли ћемо ући заједно са Украјином, то је други проблем. Ви имате ваше мишљење, али моја интелигенција мени говори да сам ја у праву. И наравно, то је нешто што се тренутно догађа. Вероватно ћемо чекати још неких шест година, што је такође у реду. У вашим земљама је можда Европска унија толико популарна, у мојој земљи није толико популарна као што ни ми нисмо толико популарни, иако смо ми највећи део овог региона. Нећемо ми никада причати лоше ствари о важности ове иницијативе", рекао је Вучић.

Он је додао да се нада да ће имати добар састанак са најбољим закључцима и следећег пута када се будемо састали у Сарајеву.

Председник Вучић каже да је промењен приступ ЕУ поводом Плана раста за Западни Балкан добра прилика и на добробит свима у региону.

"Веома смо ентузијастични у вези са овим планом још од првог тренутка. Немам навику да се било коме посебно обраћам, посебно никоме у присуству, али морам да кажем да овај начин промењеног приступа заправо је добра прилика за нас на Балкану и хвала вам свима што ово радите", рекао је Вучић.

Он је напоменуо да је разумљиво што многи грађани, као и новинари не разумеју о чему се овде разговара, али да је веома важно, јер ће се на самиту дискутовати о животима обичних људи и решавању њихових проблема, као и о развоју наших економија.

"И због тога је ово веома важно и верујем да смо до сада имали добре разговоре и сложили смо се о већини ствари. Требало би да смо се сложили о једне или две велике ствари које су везане за Србију. Сада нам није лако ако погледамо комплетну ситуацију наше земље, проблеми са визама. Сада решавамо проблеме, имамо тренутно неколико проблема око којих морамо да се сложимо, али то ћемо решити и надам се да имамо на уму и да ће сви овде прихватити неке наше мале захтеве, који су слични и блиски вашим захтевима, који су нама предложени", рекао је Вучић.

Прочитајте ОВДЕ нови ауторски чланак Цвијетина Миливојевића

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА