Најновије

ЕВРОПА СТРАХУЈЕ ОД ФИЦОВОГ ПОВРАТКА: Да ли ће словачки премијер тражити освету?

Неки европски званичници страхују да би Роберт Фицо могао да постане реметилачка сила унутар НАТО-а, попут мађарског премијера Виктора Орбана, који је одложио улазак Финске и Шведске, пише "Фајненшел тајмс".

Европски званичници страхују да ће после атентата, словачки премијер Роберт Фицо, који се успротивио испоруци оружја Украјини и њеном чланству у НАТО-у, постати деструктивна сила у Алијанси, пише "Фајненшел тајмс".

"Неки европски званичници страхују да би Фицо могао да постане реметилачка сила унутар НАТО-а, попут мађарског премијера Виктора Орбана, који је одложио улазак Финске и Шведске", наводи лист.

"Фајненшел тајмс" подсећа да се Фицо пре атентата придружио мађарском лидеру у противљењу кандидатури актуелног холандског премијера Марка Рутеа за место будућег генералног секретара НАТО-а.

Истовремено, према речима неименованог високог званичника ЕУ, Фицо се до сада показао више компромитујућим приватно него током својих "ратоборних" наступа у јавности, а према његовим речима, словачки премијер "дефинитивно није у Орбановој лиги".

Истиче се да је атентат на Фица запрепастио народ Словачке, а док се опоравља, Словаци се питају какав ће он постати лидер након овога: "Да ли ће окренути страницу или ће тражити освету и учврстити своју моћ?"

Подсећамо, атентат на словачког премијера извршен је 15. маја, након седнице владе у Хандлови, на око 190 км од Братиславе, после чега је у веома тешком стању пребачен у болницу у Банској Бистрици, где је имао неколико операција.

Нападач је ухапшен на лицу места, а према последњим информацијама које је изнео министар одбране Словачке Роберт Калињак, живот Роберта Фица више није угрожен, док су прогнозе везане за његов опоравак позитивне.

ШТА ПОСЛЕ СМРТИ РАИСИЈА? Техеран ће још јаче пригрлити Москву, а Запад ће покушати да изведе "обојену револуцију"!

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА