Најновије

Манојловић прети блокадом изборног процеса ако се не прогласе све листе опозиције

На највећој општини Новом Београду, за Крени-промени је проглашена листа, исто и у Земуну и Лазаревцу. Оборене су на Врачару и Старом граду.

Кандидат за градоначелника листе "Крени-промени" Саво Манојловић запретио је данас да ће уколико до петка, 17. маја, не буду проглашене све изборне листе опозиције које имају довољан број потписа, на дан избора 2. јуна блокирати изборни процес.

Он је на данашњој конференцији за медије оптужио власт да опструише опозицију и навео да листа "Крени промени" на Врачару није проглашена, јер није испоштован редослед жена на листи, а на другим општинама зато што су наводно потписи подршке за њихове листе били и на другим листама.

"На највећој општини Новом Београду, за Крени-промени је проглашена листа, исто и у Земуну и Лазаревцу. Оборене су на Врачару и Старом граду, то је учињено и са 'Бирам борбу'", рекао је Манојловић прецизирајући да њихова и листа коалиције "Бирам борбу" нису проглашене у Раковици и на Вождовцу.

Он тврди и да су неке листе имале исте недостатке, а да су проглашене. Изборна комисија на Врачару одбила је листу Сава Манојловића због недостатака везаних за родну равноправност, односно због лошег редоследа заступљености полова на листи.

У решењу се наводи да се одбија проглашење листе "Др Саво Манојловић - И ја сам Врачар - Крени-Промени", јер на листи нису испоштовали законска правила о заступљености полова, односно од 26. до 29. места стоје четири кандидата истог пола.

Изборна комисија је закључила да се у овом случају не може донети закључак којим би се наложило отклањање наведеног недостатка, али се против овог решења може поднети приговор.

На основу записника са девете седнице Изборне комисије градске општине Врачар у који је нова.рс имала увид, решење којим се одбија проглашење листе "Др Саво Манојловић - И ја сам Врачар - Крени-Промени" је донето једногласно.

На седници је утврђено да постоји кворум за пуноважно одлучивање, а како преноси "Нова", за одлуку око одбијања листе на седници су гласали и власт и опозиција.

БУДАНОВ ПРИЗНАО КРАХ У ХАРКОВСКОЈ ОБЛАСТИ: Немамо више резерви - Руси напредују и освајају!

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА