Најновије

ДОДИК "РАШЧЛАНИО" ЕВРОАТЛАНТИСТЕ: Резолуција је пропала - близу 110 земаља против или уздржано!

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да, што се тиче демократског света и онога што нас они уче, резолуција о Сребреници није данас добила већину у Генералној скупштини УН него је пропала.
Додик у Сребреници

Додик у Сребреници

"На гласању смо видели да су за резолуцију гласале 84 земље, што није ни надполовична већина", нагласио је Додик и истакао да је пропао њихов наум био да Србима прикаче да су геноцидан народ.

Поновио је да је Влада Репубике Српске покренула питање мирног раздруживања са Федерацијом БиХ, јер, како је истакао, немамо разлога да након овога остаје и живимо заједно у БиХ.

Приметио је да близу 110 земаља није гласало или је било против или уздржано.

"Ово је пропала резолуција и то значи да је УН нису подржале. Њихов наум да Србима наметну геноцидност и моралну дисквалификацију није успео", рекао је председник Републике Српске и додао да ће Американци рећи да је 84 гласа "за" довољно.

"Упитао бих по којем принципу је то довољно", рекао је Додик новинарима у Источном Сарајеву и поручио да се не би поносио да је на месту оних који на резолуцији радили.

Јер, како је навео, са Запада нас уче да је демократска већина она која је натполовична од укупног броја, а они је немају.

Прочитајте ОВДЕ шта је Вучић поручио Немачкој у Њујорку

Извор: Танјуг / Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА