Најновије

Медведев: Изгледа да НАТО инсистира да освојимо целу Украјину, а можда и Пољску

Заменик председника Савета безбедности Русије је поручио западним лидерима да добро прорачунају домет оружја које шаљу Кијеву, јер ће од тога зависити дубина безбедносне зоне коју ће Русија створити како би се заштитила од и напада непријатеља.

У случају да Украјина употреби ракете дугог домета за нападе на руску територију, "санитарна зона" би могла да прође и кроз територију Пољске, упозорио је заменик председника Савета безбедности Дмитриј Медведев.

"Ако се ово настави, безбедносна зона ће бити негде на граници са Пољском или чак у самој Пољској", написао је Медведев на Телеграму.

Ракете "сторм шедоу", које Запад испоручује Кијеву, имају домет напада од најмање 550 километара, а удаљеност између Белгорода и Кијева је 429 километара, подсетио је Медведев.

"Изгледа да моронски НАТО стратези отворено желе да се под контролом Русије нађе готово цела Украјина. Зато бандеровцима у влади дају оружје све већег домета", закључио је Медведев и позвао западне лидере да "добро прорачунају домет" удара из оружја које је достављено Кијеву.

Председник Русије Владимир Путин је поручио да зарад безбедног живота грађана Русије мора да се створи тзв. санитарна зона, односно безбедносна територија са које непријатељска војска не би могла да наноси ударе на територију Русије.

ЖЕСТОКА РУСКА ОФАНЗИВА! Пада кључни део који отвара терен за брзо напредовање до Харкова

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА