Најновије

ПУТИН ЋЕ БРУТАЛНО ДА ПОНИЗИ ФРАНЦУЗЕ! Ово чека трупе Париза у Украјини?

Руски председник Владимир Путин могао би да одговори жестоким војним ударом на одлуку Емануела Макрона да пошаље војне инструкторе у Украјину, пише колумниста Вашингтон поста Ли Хокстадер.

- Путин може да види удар на француску војску као шансу да понизи Макрона, који је постао један од најагресивнијих противника Русије међу западним лидерима - упозорио је новинар.

Према Хокстадеру, одлука француског председника носи превише ризика како у његовој земљи тако и на Западу.

Колумниста је приметио да је француско јавно мњење потпуно неспремно да дочека ковчеге војника погинулих у Украјини. Француски савезници у НАТО-у , заузврат, вероватно неће ризиковати директан сукоб са Русијом чак и ако војни инструктори буду убијени, додао је он.

Како је Монд раније пренео, Макрон жели да створи европску коалицију за слање војних инструктора у Украјину. Према публикацији, ово би могло бити „питање недеља или чак дана“. Одговарајућа изјава могла би бити дата следеће недеље током посете Володимира Зеленског Француској у част 80. годишњице искрцавања савезника у Нормандији 6-7.
Како је раније напоменула званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова, изјаве западних земаља о могућем слању војних контингената у Украјину указују на то да је њихов првобитни план у вези са Кијевом потпуно пропао. Она је додала да одговарајуће потврде већ стижу из Украјине, а упркос покушајима Париза да то сакрије, Кијев нашироко рекламира слање контингента у земљу.

У понедељак је главнокомандујући украјинских трупа Александар Сирски рекао да је потписао дозволу да француски инструктори посете центре за обуку у Украјини, поздрављајући иницијативу Француске да пошаље инструкторе у Украјину за обуку украјинског војног особља. Након тога, француско Министарство одбране саопштило је да је питање слања француских војних инструктора за обуку украјинске војске на територији Украјине „само једно од питања о којима се разговара” у вези са подршком Кијеву.

ПРВИ ПУТ НА ФРОНТУ: Руси снимили звер која дејствује по Харкову (ВИДЕО)

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube