Најновије

РУСИ ИДУ НАПРЕД У ОБЛАСТИ ХАРКОВА! Украјинске снаге не знају где ће, потпуно расуло

Руска армија наставља да напредује у области Харков, преузимајући контролу над све више села, док украјинске снаге покушавају да обуздају њихово напредовање. Према извештајима аналитичког ресурса ДС, који ради за Државни центар за контролу саобраћаја, ситуација на терену постаје све опаснија за украјинске снаге.

Ситуација у округу Липци

Окупирана насеља: Руске снаге су заузеле насеља Мороховец, Олејниково и Зеленоје и настављају напредовање у правцу села Липци.
Активне борбе: Интензивне борбе се воде за Лукјанци, који су скоро у потпуности под контролом руских снага. Руси покушавају да се учврсте у Глубоком, али их стална ватра украјинских снага значајно успорава.

Ситуација у округу Волчанск

Приближавање Волчанску: Непријатељ наставља да се приближава Волчанску, осигуравајући упоришта у околини за даљи продор у град.
Притисак на град: Волчанск је под јаким нападом, са евакуацијом становништва у току. Постоје бројни извештаји о руској окупацији насеља Дацха, али информације се још разјашњавају. Борбе у овом подручју су у пуном јеку.

Стратегија руских снага

Учвршћивање линија: Руски војници су данас фокусирани на покушај да се учврсте на постојећим линијама како би омогућили даље напредовање.
Гранатирање положаја: Украјинска ватра отежава кретање руских трупа, због чега се Руси на неким местима прегрупишу и усмеравају више пажње на гранатирање положаја украјинских снага у насељеним местима, користећи прилику за стварање додатних резерви.

КОМАНДАНТ СПЕЦИЈАЛАЦА ИЗ ХАРКОВА О ПРАВОЈ СЛИЦИ СА ФРОНТА: Руси су само ушетали, није било никаквог отпора

Општи преглед

Тактичке предности: Напредовање руских снага и успостављање контрола над кључним селима пружају им тактичке предности у даљим операцијама.
Изазови за Украјинске снаге: Украјинске снаге се суочавају са значајним изазовима у одржавању одбрамбених позиција и управљању са сталним притиском руских трупа.

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube