Најновије

Вучић: Фицо један од слободарских лидера у Европи, он и Словачка су у нашим срцима

Роберт Фицо је један од малобројних слободарских лидера у Европи који је увек имао огромну снагу, изјавио је председник Србије Александар Вучић на скупу у Руском дому. 

Председник је додао да је Фицо и данас непоколебљиви пријатељ Србије и да верује да ће то дуго остати.

"Он и Словачка су у нашим срцима. Увек су били на страни Србије и то им никада нећемо заборавити", рекао је Вучић у Руском дому у Београду.

Председник је замолио патријарха, заједно са свим архијерејима СПЦ, да се сви заједно молимо за здравље и опоравак "нашег брата и пријатеља" Роберта Фица и да му Бог подари дуг живот после мучког напада.

Он је истакао да, после тог мучког напада, може да каже да је Фицо, не само један од малобројних слободних и слободарских лидера у Европи, већ и један од људи који је увек имао огромну снагу чак и када је био толико и тако брутално нападан, да нико није ни сањао, ни могао да помисли да ће на велика врата да се врати на политичку позорницу Словачке.

"Он је својом упорношћу, марљивошћу, огромном енергијом то успео, а био је непоколебљив и данас је непоколебљив пријатељ Србије. И верујем да ће то заувек остати, као што су и он и Словачка у нашим срцима, јер као мало ко, увек су бивали на страни Србије и никада то нећемо заборавити. Надам се да ћу имати прилике ускоро са њим да разговарам као што сам разговарао са њим пре неколико дана. И верујем да ћемо имати боље вести у данима које су пред нама", рекао је Вучић.

Снимак атентата на Фица (ВИДЕО)

Извор: РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА