Најновије

ПЕСКОВ ДЕМАНТОВАО: Нова мобилизација војске Русије!?

У Русији нема потребе за мобилизацијом, председник је о томе више пута говорио, рекао је за РИА Новости прес-секретар шефа државе Дмитриј Песков.
Песков

Песков

Овако је коментарисао издање Фајненшел тајмса да ће до краја ове или почетком следеће године Русија можда морати поново да прибегне мобилизацији.

„Мало је вероватно да ФТ разуме праву слику, може се само рећи, знате, да ми веома активно регрутујемо и настављамо да регрутујемо добровољце по уговору, то се дешава на дневној бази и председник је то више пута рекао , по мишљењу војске, нема такве потребе“, рекао је Песков за руску новинску агенцију.

Делимична мобилизација објављена је у Русији 21. септембра 2022. године. Према тадашњем министру одбране Сергеју Шојгуу, то је било неопходно за контролу хиљаду километара дуге контактне линије и ослобођених територија у Украјини. У војску је регрутовано 300 хиљада резервиста, углавном оних који су већ служили, имали искуство и војну специјалност.

Након тога, власти су прешле на регрутовање војног особља на основу уговора. Крајем фебруара Шојгу је саопштио да је од почетка године 50 хиљада људи ступило у војну службу по уговору.

Током прошле године регрутовано је скоро 540 хиљада војника по уговору, што је омогућило стварање две резервне армије и шест дивизија, наводи РИА Новости.

Прочитајте ОВДЕ шта Алексић каже о “продаји странцима”

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА