Најновије

ТРАМП ОПЕТ ТРЕСЕ ПЛАНЕТУ: Зауставићу Бајденов јуриш у трећи светски рат!

Бивши председник САД Доналд Трамп поновио је обећање да ће "брзо окончати сукоб Русије и Украјине ако буде поново изабран у новембру", нагласивши да финансирањем "туђих ратова" САД повећавају вероватноћу глобалног рата. 
Трамп

Трамп

Говорећи на националној конвенцији Либертаријанске партије у Вашингтону, Трамп је тврдио да се под садашњим руководством САД претварају у "неуспелу државу" и обећао да ће вратити "мир и стабилност" ако се врати у Белу кућу.

Он је као главне приоритете навео окончање граничне кризе и заустављање финансирања страних војних циљева.

"И пре него што уопште стигнем у Овалну собу убрзо након што освојимо председничку функцију, решићу ужасни рат Русије и Украјине, тако да престанемо да трошимо стотине милијарди долара на ратове других људи и одмах сачувамо хиљаде живота", додао је он. 

Трамп је истакао да ће зауставити "јуриш у трећи светски рат" који спроводи председник САД Џозеф Бајден.

"Посвећен сам обнављању мира и стабилности и заустављању Бајденовог јуриша у трећи светски рат", наставио је он упозоравајући да би потенцијални глобални рат био "као ниједан до сада". 

Иако Трамп није прецизирао како планира да оконча сукоб у Украјини, раније је мађарском премијеру Виктору Орбану рекао да има "детаљан план" и обећао да ће непријатељства прекинути "за 24 сата". 

"Ако САД не обезбеде новац, Европљани сами неће моћи да финансирају тај рат, а онда ће се он завршити", рекао је Орбан у интервјуу раније ове године. 

Прочитајте ОВДЕ о британској достави муниције и оружја Кијеву

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА