Најновије

Курти би волео чланство у Савету Европе, али би још више волео велику Албанију! Немачка ровари и у Србији и око Србије!

Да ли је Куртију од Савета Европе преча велика Албанија? На ову тему у "Инфо јутру" говорио је Демо Бериша, председник Матице Албанаца у Србији.

Председник Матице Албанаца у Србији Демо Бериша рекао је да је Аљбин Курти дошао на власт у Приштини са идејом велике Албаније.

-То је једна од кључних тачака његове партије. Он дужи временски период ради на томе. Он је учествовао на изборима у Албанији јер жели да буде вођа свих Албанаца. Он не одустаје. Опште је познато да његова партија има своје кракове и по Америци и по  Европи. Понекада Савет Европе је само проблематичан. У овом тренутку Курти све чини да не формира ЗСО као кључни сегмент опстајања Срба на Косову. Мислим да ће на крају одлучити утицај две кључне земље, односно Немачка и Француска. Немачка ровари пуно око нас и у самој Србији и око саме Србије. Ми смо већ навикли са преседанима и видимо шта се дешава са Резолуцијом о Сребреници- рекао је Демо Бериша.

Он је коментарисао ситуацију о доношењу Резолуције о Сребреници, али и о томе које земље ће подржати Србију, а које неће у Савету Европе, а везано за придруживање такозваног Косова овој институцији.

-Познато је да је Скупштина Републике Србије расправљала о  Сребреници. У Сребреници јесте почињен злочин, али није почињен геноцид. Ви данас не смете да на том простору помињете српске жртве. Скоро 3700 Срба је убијено у истим тим борбама у истом том периоду. Видимо ту политику коју одређене земље Запада воде у односу на Србију. Већ две године Курти се бави прикупљањем доказа за подизањем оптужнице против Срба, али то може да уради само ако уђе у Савет Европе. Имаћемо загарантовану подршку Мађарске и Шпаније, али се поставља питање да ли ће реч одржати Грчка- рекао је Демо Бериша.

ЈАВИО СЕ БАЈДЕН: Примирје на Блиском истоку могуће је већ од сутра! Мора да се испуни само један услов

Извор: Инфпрмер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА