Најновије

Хамнеји: Надам се да је Раиси жив, неће бити потреса у функционисању државе

Ирански врховни вођа ајатолах Али Хамнеји изразио је наду да су ирански председник Ебрахим Раиси и његова пратња живи, након што је хеликоптер имао несрећу при принудном слетању.

Он је додао да народ треба да се моли за Раисија и његове сараднике и да не треба да брине, ни да буде узнемирен и да "неће бити потреса у функционисању државе", преноси Ирна.

Спасилачка акција за хеликоптером председника Ирана Ебрахима Раисија траје у свим правцима, а начелник Генералштаба иранске војске Мохамед Багери наредио је да се сви ресурси војске и елитне Револуционарне гарде и укључе у потрагу и спасилачку операцију, преноси Тасним.

Министар унутрашњих послова Ирана Ахмад Вахиди потврдио је да је данас хеликоптер са иранским председником Ебрахимом Раисијем имао инцидент при слетању у источном Азербејџану.

Он је навео да су се данас након отварања бране Киз Каласи којем је присуствовао и председника Азербејџана Илхам Алијев, Раиси и пратња враћали са неколико хеликоптера, од којих је један имао ''принудно слетање'' због лошег времена, пренела је агенција Тасним.

Вахиди је додао да су спасилачке екипе послате у то подручје, али да ће због магле и непроходности терена можда бити потребно време да се стигне до хеликоптера.

"Комуницирали смо са сапутницима председника, али је због подручја, комуникација отежана и чекамо да спасилачке екипе стигну до места несреће и слетања хеликоптера, и дају нам информацију", рекао је Вахиди.

СИТУАЦИЈА ПОСТАЈЕ ПРЕНАПЕТА: Народ се моли да је председник Раисија жив, постоје лоша предвиђања

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА