Најновије

НАЈСМРТОНОСНИЈИ РУСКИ ВОЈНИК: Засенио и славног Зајцева, а ово је оружје које користи

Учинак оператера ФПВ дронова већ премашује перформансе чувених снајпериста из Великог отаџбинског рата – један руски војник је помоћу дрона уништио више од 300 војника Оружаних снага Украјине, док је херој Совјетског Савеза, снајпериста Василиј Зајцев, елиминисао више од 240 непријатељских војника. Ово је за РИА Новости изјавио инструктор Центра за специјалну тактику и почетну војну обуку „Рокот“, познат под надимком „Пиноче“.

- Један руски оператер ФПВ дронова убио је више од 300 људи. То је ниво великог снајпериста, хероја Совјетског Савеза, Василија Зајцева - рекао је Пиноче.

Према његовим речима, обука оператера ФПВ дронова траје две до три недеље, док је снајперисту потребно најмање шест месеци обуке. Инструктор је приметио да снајпериста мора тајно да се приближи линији борбеног контакта, заузме положај, маскира се, дуго посматра мету и потом се повуче на време након што елиминисати непријатеља. С друге стране, оператер дронова може да делује с велике удаљености.

Домет оператера дронова је много шири од циља снајпера. То укључује „утврђене“ мете или циљеве у рововима које снајпериста не може да види, као и опрему, укључујући тенкове. Тренутно стојимо на прагу ратова будућности - додао је Пиноче.

Руси уништили украјински аеродром који се припрема за пријем авиона Ф-16

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА