Најновије

НАРИШКИН УПОЗОРАВА: Велики војни сукоб могућ, ако Запад оцени да је "користан и безбедан"

Велики војни сукоб је могућ, уколико Запад оцени да ће он бити користан и безбедан за њега, оценио је данас Сергеј Наришкин, директор Спољнообавештајне службе Русије.
Наришкин

Наришкин

Према његовим речима, низ политичара Евроатлантске заједнице сматра да је овакав сукоб могућ како би задржали доминантан положај. Из тог разлога, руска обавештајна служба је у сталном контакту са агентурама других земаља, којих има више од 100, укључујући и непријатељске земље, и то како би се решили горући проблеми и спречило избијање већег сукоба. 

Ипак, истиче и да у иностранству још постоје разумни људи, који разумеју колика је опасност од избијања великог војног сукоба, укључујући и нуклеарног:

"Желео бих да кажем да у свету постоје заиста одговорни глобални и регионални играчи који, уколико се обједине, могу да осигурају да ће бити немогуће покренути такав сукоб, укључујући и онај са употребом нуклеарног оружја. Руска спољнообавештајна служба, заједно са партнерским обавештајним службама, веома пажљиво прати развој ситуације у тој сфери".

Он је, такође, подвукао да је Спољнообавештајна служба Русије у стању да добије информације о низу питања, а све у интересу очувања руске државе. Главни задатак је да се руководству предоче тајни подаци који ће му помоћи да донесе стратешке и тактичке одлуке, објаснио је Наришкин.

Прочитајте ОВДЕ о Павићевој тврдњи да је СНС направио договор са прозападном либералном опозицијом

Извор: РИА Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА