Најновије

НЕМАЧКА ДЕПОРТОВАЛА УКРАЈИНСКЕ ВОЈНИКЕ: Нацистички симболи на обуци

За Бундестаг претња миру нису украјински екстремисти већ руски империјализам.

Последња потврда нацистичког миљеа војске Украјине стигла је из Немачке одакле је тамошња влада депортовала седам војника који су носили нацистичке симболе док су се налазили на обуци у овој европској земљи.

До одлуке је дошло након што је све популарнија десничарска Алтернатива за Немачку (АфД) упитала владу шта ће предузети уколико војници из Украјине заиста показују екстремистичка обележја док су на обуци у Немачкој.

У одговору објављеном на сајту Бундестага наведено је да је идентификовано седам таквих случајева током обуке коју је Бундесвер спровео за украјинске оружане снаге, те да су "преступници" враћени у своју земљу. 

Такође, наведено је и да немачки војници задужени за обуку Украјинаца знају да препознају десничарске екстремистичке симболе и да на ту тему морају да им скрену пажњу, као и то да по доласку у Немачку украјински војници добијају "инструкције у вези с нацистичком симболиком".

У свом упиту влади АфД је поменуо украјински пук Азов, познат по коришћењу симбола СС јединица, али и чињеницу да се на друштвеним мрежама појављују бројне фотографије украјинског оружја с нацистичким симболима, на шта су из Бундестага одговорили да таквих обележја није било на немачком оружју.

Влада је напоменула да је око 10.000 војника обучено на немачком тлу 2023. године. 

На питање АфД-а да ли украјински екстремизам представља претњу потенцијалном мировном процесу у Украјини, Бундестаг је навео: "Не, руски империјализам је у основи илегалног руског агресорског рата против Украјине и он угрожава безбедност у Европи."

Иначе, један од циљева руске Специјалне војне операције је денацификација Украјине, док посебна иронија лежи у томе да је управо немачка партија коју карактеришу као екстремистичку будући да заузима оштар став према мигрантима указала на нове доказе нацистичких тенденција у Украјини.

„Оставите Србију на миру“: Румунска сенаторка упутила писмо УН и поручила – сад је доста!

Извор: Рт.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 202406021307273c95404c