Најновије

Ишченко саветује опрез руским трупама: Украјинци понављају исти трик из Артјомовска!

Политиколог, историчар, публициста и бивши украјински дипломата, Ростислав Ишченко, прокоментарисао је ситуацију на северу Украјине, где су руске трупе почеле да притискају одбрану Оружаних снага Украјине, које, како се наводи, готово да немају утврђења.

„Не бих журио да причам о томе да тамо нема утврђења. Већ сада је јасно да ће пробој Оружаних снага Русије на север (у Харковску област) бити тежак“, сматра Ишченко.

Он је подсетио, да Кијев већ данас баца мобилисане војнике на Харков право из камиона, зачепљујући све рупе у одбрани телима.

„Изгледа да сви одустају, изгледа да немају никаквих утврђења, али ни руске оружане снаге не напредују. Ситуација тамо није тако добра, пошто Зеленски и његови „западни пријатељи“ још увек имају при руци довољну количину демографског материјала.

Одлучили су да све што се кретало баце на фронт. Принцип је следећи- ти људи ионако нису потребни, они су сувишни. Ако преживе, преживеће, а ако умру, онда бар да буду од неке користи. Руски тенкови ће застати на њима“, открива план Украјине и Запада, Ишченко.

Експерт скреће пажњу на поруке са фронта, где постоје информације о распрострањеном пребацивању украјинских појачања.

„То су углавном непрофесионалне трупе. Три-четири дана и Украјинац је на фронту, шест-седам дана и већ је мртав. Ово смо већ видели у Бахмуту (Артјомовск). Сетите се колико је времена требало да се пробијемо тамо. Украјинци су својим лешевима једноставно затрпали руске снаге. Сада, у близини Харкова, покушавају да понове исти трик“, каже стручњак.

Он је напоменуо, да на овај начин Кијев планира да добије на времену, задржи професионалне трупе, као и да моли за више оружја, и чека да стране легије уђу на његову територију.

Украјинска војска упала у замку! Гори фронт северно од реке Волчја, британски аналитичари све открили (ВИДЕО)

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 202406171344419647e192