Најновије

ЛЕТЕЋИ ТРАКТОРИ И ЗМАЈЕВИ: Гледају нас као стоку! Откуд највише пољопривредника на Врачару?! (ВИДЕО)

Сељаци већ немају од чега да живе. Причају о летећим атуомобилима, летећим тракторима и змајевима, а механизација нам је застарела, зарада за целу годину је најчешће око 500 евра, или је пољопривредник на губитку. И једноставно опстају тако што раде негде у граду, а онда дођу да обрађују земљу, што значи да не могу бити потпуно посвећени том послу и не могу тако квалитетно да га одраде, изјавио је Александар Глишић, председник Извршног одбора Покрета пољопривредника Србије, приликом гостовања на Јутјуб каналу Прави одговор. 

Он је упозорио на велики број фиктивних пољопривредних газдинстава, која, како је рекао, треба погасити. 

- Највише их имамо регистрованих у граду Београду. Па колико се људи са Врачара бави пољопривредом? А имамо највећи број регистрованих газдинстава на Врачару – открио је Глишић. 

Он је скренуо пажњу на пројекат аутопута код Тополе, прецизније брзу саобраћајницу првог реда „Вожд Карађорђе“, која се разликује од аутопута само по томе што нема зауставну траку, рекавши да је она пројектована да „пролази преко вишевековних винограда“. 

- Између осталих и преко мог винограда. Та брза саобраћајница „Вожд Карађорђе“ дели села Доње Јасенице на два дела и узима најплодније земљиште, узима воћњаке и винограде. Уместо поред речног тока, она иде преко најбољих плантажа и најквалитетнијих земљишта. Чак прелази директно преко хиподрома Михајла и Љубице Карађорђевић, који они граде са уредним дозволама. Тај крак је непотребан, пошто општина Топола већ има излаз на брзу саобраћајницу „Вожд Карађорђе“, а овај нови крак заузима око 350 хектара најплоднијег земљишта у тополској општини – опомиње саговорник Правог одговора.  

Глишић је објаснио да ће земља између два крака остати заорбљена, јер ће сељаци морати да круже десетинама километара около да би преко надвожњака дошли до својих парцела, што би их изложило и већем трошку и дошло би до запуштања и запарложења тог земљишта. 

Говорећи о храни коју једемо, упозорио је да смо „постали лешинари и прерађивачи отпада“. 

- Једемо месо са истеклим роком трајања. У Европи је рок трајања меса шест месеци, а у Србији годину дана. И где ће они са тим месом? Па дајте Србима да то поједу. И то Срби на крају и поједу – приметио је. 

Глишић је изнео да је храна коју увозимо неконтролисаног порекла. 

- Увози како ко шта стигне, и наш човек у граду, а и у селу, једе тотално неконтролисану храну. Први смо у Европи по оболевању од колатералног карцинома. А зашто? Вероватно због хране. Имамо Отворени Балкан, сада може један просечан трговац да упали камион, оде у Албанију, дотера паприку, парадајз, зелену салату, јагоду, и то наш народ једе, a шта је то и чиме је третирано и како је рађено, то се више нико не пита. Немамо више ниједну службу која контролише квалитт те хране, и Југоиснпект су угасили – истиче Глишић. 

Он је објаснио одакле стиже у супермаркете „добар кромпир“, како га је назвао председник Александар Вучић прошле године представљајући акцијску цену кромпира у супермаркету, па се, према изјави Глишића, испоставило да тај кромпир нимало није добар. Такође је открио и одакле стиже паприка која се продаје по ненормалној цени од 500 динара за килограм. 

Такође, испричао је и како се на селу краду избори, како се уцењује остарело сеоско становништво, и шта им се обећава и како им се прети, ако не гласају за напредњачку клику. О свему детаљније сазнајте у емисији на каналу Прави одговор.  

Спрема се инвазија на Белорусију! План су назвали "Перемога 2.0"

Извор: Правда.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА