Најновије

АНДРИЈА МАНДИЋ НИКАД ОТКРИО: "Није Кривокапића изабрао народ, ја сам му уступио место!"

Тврдње Здравка Кривокапића да Демократски фронт има партнерске односе са Демократском партијом социјалиста је наставак неистина којима се он користи, казао је лидер Нове српске демократије Андрија Мандић.

Андрија Мандић. (Фото: Јутјуб)

Он је реаговао на саопштење Кривокапића који је казао да ДФ са ДПС-ом планира обарање Владе и Скупштине, преносе Вијести. 

„Дакле, није истина да ДФ руши било кога са ДПС-ом, већ је он са Милом Ђукановићем прогласио српски народ за геноцидни, Србију за непријатеља, а са њима сменио и једног од својих министара. Он је још оне вечери кад је одбио да потпише Темељни уговор са СПЦ изгубио подршку парламентарне већине која га је изабрала на чело Владе, али тешко је ко процењивао да ће се додатно избрукати и заједно са ДПС-ом изгласавати резолуције по којима су Срби највећи непријатељи“, наводи се у саопштењу Мандића.

Он је казао да је Кривокапић човек који је „издао сопствену листу, најближе сараднике, Српску православну цркву и, пре свега, народ што је гласао против ДПС-а и са којим смо сви заједно направили чврст договор“.

„Он пише писма народу као да га је директно бирао тај народ, а не изабрани народни представници који су појединачно гаранти тог постигнутог договора. Дакле, њега није именовао народ, него сам му на почетку свега, на молбу Цркве, ја уступио своје место на челу листе ‘За будућност Црне Горе’, а мој колега Милан Кнежевић га предложио за мандатара, а потом 27 посланика наше коалиције гласало за председника Владе“, саопштио је Мандић.

Како је казао, изгледа да су „мајбах“, владин авион, телохранитељи за њега и породицу, удобна фотеља, сусрети са важним људима које је гледао само на телевизији док је био најближи сарадник некадашње ректорке, прирасли Кривокапићу к срцу, па је „слеп“ на реакције оних који су га изабрали да га не желе више ту.

„Колико год да то изгледа примамљиво и лепо, није природно овако отворено се брукати под старе дане, правећи тајне договоре са ДПС-ом, а које сада жели да припише другима“, закључио је у реаговању Мандић.

Срби на Твитеру бесни због срамне одлуке црногорског парламента о Сребреници! Траже од Србије да реагује! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА