Најновије

ЛУКАШЕНКО ОШТРО УЗВРАТИО КИЈЕВУ! Белорусија истом мером одговорила на непријатељски потез Украјине!

Председник Белорусије Александар Лукашенко саопштио је да Минск неће примати авионе из Украјине, као одговор на одлуку Кијева да белоруским авионима забрани улазак у ваздушни простор Украјине

Александар Лукашенко. (Фото: ria.ru)

„Пошто нам је Украјина затворила ваздушни простор, онда ми једноставно нећемо примати авионе из Украјине“, рекао је Лукашенко, преноси Телеграм канал „Пул првог“, близак прес-служби председника.

Украјина је раније саопштила да од 26. маја укида авио-саобрац́ај са Белорусијом након ситуације са слетањем авиона компаније „Рајан ер“ у Минску, и белоруским авионима је ограничила коришћење свог ваздушног простора.

Авион компаније „Рајан ер“, који је летео из Атине за Виљнус, принудно је слетео 23. маја на аеродром у Минску због саопштења да је подметнута бомба.  Информација о минирању није потврђена.

Белоруски активисти за људска права саопштили су да је оснивач канала на Телеграму „Некста“, који се у Белорусији сматра екстремистичким, Роман Протасевич, летео овим авионом и да је приведен приликом провере докумената на аеродрому у Минску. Протасевич је у овој земљи стављен на списак лица умешаних у тероризам.

Против њега је покренут кривични поступак по неколико основа, укључујући и за „организовање масовних нереда“. Њему прети казна до 15 година затвора. То је изазвало критику Запада, иако се пракса принудног слетања авиона дешавала и раније.

Абазовић вози ауто одузет од шиптарских криминалаца! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА