Најновије

ВУЧИЋ НА ДАН ПОЛИЦИЈЕ ПОРУЧИО ЦРНОГОРСКОЈ ВЛАДИ: "Далеко им лепа кућа, мешају се у нешто што их се не тиче! Сребреница није у Црној Гори!"

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да неће дозволити да се доношењем Резолуције о Сребреници у црногорском парламенту "стави колективни жиг на сваког припадника нашег народа", јер је резолуција уопштена и у њој се "не помињу појединци који су починили ужасна дела".

Александар Вучић. (Фото: predsednik.rs)

Вучић је одговарајући на питања новинара на свечаности поводом Дана полиције рекао да се са доношењем резолуције о Сребреници у Скупштини Србије, о чему су поднета два предлога, „неће сагласити док је председник Србије“.

Према његовим речима, они који се у Србији залажу за доношење резолуције о Сребреници желе „да се додворе неким амбасадорима рачунајући да ће да их (они) доведу на власт на овај или онај начин“.

Он је рекао да је „потпуно јасно“ да је Резолуција о Сребреници коју је усвојио црногорски парламент „против виталних интереса српског народа“.

„Реаговали смо мирно, ниједну реч нисам упутио нити ме занимају, далеко им лепа кућа, нека раде свој посао како год хоће“, рекао је Вучић и додао да се Црна Гора на тај начин меша у нешто што се те државе не тиче, јер Сребреница није у Црној Гори.

Према његовим речима, Србија ће се у односима са Црном Гором што пре вратити „на пут економије“.

„Спремни смо да помогнемо, само немојте да много причате о пријатељству и братству“, рекао је Вучић.

Он је најавио да ће Србија наставити да „још снажније помаже културне институције у Црној Гори“.

Српски историчар прокоментарисао срамне потезе премијера Кривокапића! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА