Најновије

Ко ће одговарати за стотине и стотине хиљада Срба протераних са простора Хрватске и Косова?

Поводом Светског дана избеглица, гости јутарњег програма ТВ Хепи су били председник Матице Албанаца Србије Демо Бериша, председник Српске деснице Миша Вацић и председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта.

Вацић, Линта и Бериша (Фото: Јутјуб)

Током емисије, водитељ се обратио Миши Вацићу, председнику Српске деснице, са тврдњом да би га одређени људи из '’Круга двојке'’ ставили у избегличку колону.

- Па нису у прилици. Кад су се питали пре десет година док су били диктаторски, тирански режим Демократске странке, покушавали су да ме сместе иза решетака због идеја. Па и био сам у пар наврата притваран. Они би све Србе протерали, као што су протерали из Крајине, , са Косова и Метохије, тако би они протерали и Србе из Србије, јер за аутошовинисте дух самопорицања, њима смета Србин ма где био. Мени је много битније шта мисле здрави људи у глави, који су српски домаћини, без обзира на политичке разлике, као што је господин Линта или господин Демо Бериша, за које ја имам врло високо мишљење, а не шта мисли лист Данас или било које друго пропагандно гласило бившег, да кажем, режима. Ја не волим да их зовем опозицијом, јер су они власт, која је фактички дубока држава, која на разне начине омета нормално функционисање грађана једном жутом подморницом која се налази у тужилаштву, која се налази у многим институцијама, где и даље су њихови људи тврдо укорењени ту, и онда они заправо мисле да су они ти који ће да одлучују ко је шта у овој земљи, и ко ће да буде у избегличкој колони или на неки други начин прогањан етикетирањем са лажним придевима, као што је фашизам, фашиста, мада је наш велики интелектуалац рекао, у питању је да када ти неко каже да си фашиста, значи да располажеш непобитним аргументима. – рекао је Вацић.

Демо Бериша је причао о Албанцима који се налазе међу интерно расељеним лицима и који су непожељни на територији Косова и Метохије.

- Писао ми је овде наш пријатељ, господин Линта, и многи политичари у Србији су почели у задње две године овај део, расељених лица има и Албанаца. не треба о томе говорити и раздвајати расељена лица. Расељена лица су сви, и та расељена лица која су са Косова и Метохије, међу којима су и Албанци који су били лојални, или то ја не бих назвао лојални Албанци, него рекао бих пре тога да су људи који су поштовали земљу у којој су живели. Можда је то правилнији израз, и ти људи исто тако имају проблеме као што има српска заједница. – рекао је Демо Бериша.

Ново упозорење Џевада Галијашевића прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА