Најновије

БРИТАНСКИ МИНИСТАР ОДБРАНЕ: Помоћи ћемо Србији да се одупре малигном утицају Русије

Министар одбране Велике Британије Бен Волас рекао је да Србија заслужује пуну пажњу и подршку Лондона и да заслужује место за почасним столом, као и да ће Велика Британија помоћи да се Србија ослободи "малигног руског утицаја и манимпулација".

Британска војска (Фото: army.mod.uk)

Волас је то изјавио за британски "Телеграф", уз тврдњу да је у Београду потписан уговор о супротстављању "малигном руском утицају", не прецизирајући такву одредбу у споразуму.

Британски министар одбране ове недеље је боравио у Београду и срео се са председником Србије Александром Вучићем и министром одбране Небојшом Стефановићем.

Стефановић је тада оценио да су две стране потписале Аранжман о унапредењу сарадње у области одбране и „изразиле спремност и опредељење за наставак интензивне билатералне сарадње измеду два министарства и две војске".

Волас је у интервјуу датом за британски "Телеграф" током посете у Београду изјавио да је британски безбедносни интерес да буде укључен у постјугословенски развој ситуације, додавши да ће Британија помоћи Србији да се ослободи руског "малигног утицаја и манипулације".

Он је још рекао да Србија "заслужује нашу пажњу и подршку, јер желимо да нам се прикључи за почасним столом".

"У нашем је интересу да помогнемо државама као Србији да пруже отпор малигним активностима и утицајима. У областима где видимо активности других нација којима се ослабљују државе или се покушава са манипулацијом, онда је, наравно, у нашем интересу да се супротставимо томе и да подржимо те земље", додао је Волас.

Он је рекао да Британији не смета што Београд има пријатељске односе са Москвом, јер је "Србија војно неутрална".

"Не играмо игру Русије која узима земље здраво за готово и тера их да бирају. Не држимо евангелистичке проповеди Србији шта треба да ради. Желимо максималну сигурност за народ Србије, али морамо да делимо терет и неки партнери ће бити мање традиционални него што мислите, укључујући и Србију", додао је Волас.

Да ли ће БиХ ући у НАТО, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА