Најновије

РАСПРАВА У СПЕЦИЈАЛНОМ СУДУ: Да ли је Дарко Шарић прислушкиван законито или не, Пљевљак проговорио и о...

Суђење Дарку Шарићу и осталим оптуженима за шверц 5,7 тона кокаина из Јужне Америке у Европу пред Апелационим судом у Београду настављено је захтевом одбране да се издвоје из списа предмета прислушкивани телефонски разговори, за које адвокати тврде да су прибављени мимо закона.

Фото: Јутјуб

- Предлажем да из списа предмета издвоје некаконити докази, телефонски разговори и смс комуникација, јер је очигледно манипулисано са овим доказима, у односу на Дарка Шарића. Реч је о доказима који контаминирају овај предмет. Уколико их не издвојите, предлажем да пресуду не заснивате на њима - рекао је Шарићев адвокат Данило Шарић и навео да не постоје наредбе за прислушкивање, али и да је фајл у ком је наводна пресретнута СМС комуникација мењан и да су у њега после покретања поступка 2010. уношени и мењани подаци.

Адвокат је навео и да постоје записници да је БИА тужиоца Сашу Иванића још током 2008. и 2009. обавештавала о резултатима примене мера.

Он је навео и да су поједини разговори из 2009. прибављени тако што је стављена наредба да се прислушкује извесни Сава Грбовић, који се не помиње у предмету.

За реч се јавио и Дарко Шарић:

- Придружујуем се затхтевима одбране. Само сам хтео да питам, да ли је могуће, да ли је по закону да измисле човека Саву Грбовића, који нема ни матични број, ни адресу, који нема ни један једини разговор са окривљенима и да на основу те наредбе скупљају разговоре и заснивају пресуду. Сви знамо, и када се упиштете у теретану, траже вам матични број - рекао је за судском говорницом Дарко Шарић.

Захтеву одбране да се издвоје разговори, противио се заменик тужиоца за организовани криминал Саша Иванић.

- Противим се овом предлогу и предлажем да их суд одбије као неосноване. Прибављени су у складу са Законом о кривичном поступку, очито постоји неразумевање како тужилаштво води предистражни поступак - одговорио је на овај захтев одбране тужилац Саша Иванић, наводећи да су тешке речи да тужилаштво манипулише, али и да је све рађено по закону.

После тужиоца, за реч су се јавили и остали адвокати тврдећи да су прислушкивани телефонски разговори прибављени незаконито.

- Оно што покушавамо да спречимо, а што тужилац и данас ради, јесте да тврди да у закону пише нешто што не пише. Реч је о незаконитим доказима - рекао је адвокат Далибор Катанчевић.

Бранилац Родољуба Радуловића, познатијег као Миша Банана, адвокат Велисав Милутиновић оспорио је кредибилитет сведока сарадника у поступку, али и Тужилаштва за организовани криминал.

- Овде постоји злоупотреба тужилаштва, јавност зна све и о састанку на Јеловј гори. Ући ће у историју тај састанак, то је била хајдучија - рекао је Милутиновић.

Подсетимо, Шарић је био осуђен на 15 година затвора али је ту пресуду укинуо Врховни касациони суд и наложио Апелационом суду да поново размотри пресуду. Овај суд, одлучио је да сам отвори главни претрес и донесе коначну одлуку о кривици Дарка Шарића и осталих оптужених за шверц кокаина.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА