Најновије

ЛАЖНА ДРЖАВА МЕЊА ОДЛУКУ: Приштина одустала од захтева за чланство у Интерполу!

Приштина је одустала од аплицирања за чланство лажне државе Косово у Интерполу, јер не може да обезбеди довољну подршку на Генералној скупштини ове организације у октобру, у Индији.

Интерпол (Фото: јутјуб)

Како „Новости“ сазнају из дипломатских извора, влади Аљбина Куртија је иза западних центара моћи сугерисано да ће у случају да поднесу захтев за чланство поново доживети дебакла и да сад није тренутак да се упуштају у ову авантуру.

И Курти је свестан да не би било добро да у Интерполу доживи још један дебакл, посебно имајући у виду недавни покушај да отворе врата Савета Европе који је такође прошао неславно. Иначе, највећи покровитељи косовске независности, пре свих Немачка и Француска у старту су се противиле да Приштина поднесе захтев за чланство у СЕ у овом тренутку, с обзиром на деликатне геополитичке околности због украјинско-руског сукоба. Незадовољатво Запада досолила је и чињеница што је Приштина овај потез повукла без детаљних консултација са њима, пишу Новости.

Против да Косово аплицира за СЕ била је и Украјина, јер сматра да би то дало могућност Криму и Донбасу, да као међународно непризнате територије, такође поднесу захтев за СЕ.

Извори листа тврде да Курти, после неуспеха у СЕ, договора око мапе пута за спровођење спораузама о енергетици који не иде на руку Приштини, и извесног дебакла ако се упусте у причу о чланству у Интерполу, покушава да направи нешто што ће му донети поене на домаћој политичкој сцени. Зато и покушава да покаже „мишиће“ забраном српских личних карата и регистарских таблица.

Више о Косову и Метохији прочитајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА