Најновије

ЏИХАДИСТИ СЕ БРЗО ОРГАНИЗУЈУ: Египатска фракција ИД заклела се на верност новом вођи!

Египатска фракција терористичке организације Исламска држава, Провинција Синај, заклела се на верност новом вођи којег је та група именовала након смрти Абу Бакра ал-Багдадија, саопштио је овај огранак данас.

Исламска држава (Фото: Јутјуб)

Провинција Синај, терористичка организација која је подигла устанак против египатске државе, објавила је слике око двадесет бораца који стоје међу дрвећем с натписом у којем кажу да су се положили верност Абу Ибрахиму ал-Хашимију ал-Кураишију, преноси Ројтерс.

Кураиши је у четвртак именован за вођу у аудио поруци. У поруци је такође потврђена Багдадијева смрт, као и заветовање на освету САД.

Америчке специјалне снаге убиле су Багдадија у војном нападу на северозападу Сирије.

Исламска држава прибегава герилским нападима откако је у марту изгубила последњи значајан део територије у Сирији, а од Багдадијеве смрти преузела је одговорност за нападе у неколико земаља.

Сукоб на египатском полуострву Синај ескалирао је након што је 2013. године војска срушила председника Мохамеда Мурсија из исламистичке Муслиманске браће.

Египатске копнене и ваздушне снаге покренуле су велику офанзиву фокусирану на северни Синај поцетком прошле године. У том се подручју настављају војне операције и напади екстремиста, преноси агенција.

Изашли снимци пуцњаве у Кабанију! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА