Најновије

"ЉУДИ НЕ СХВАТАЈУ, ОВО ЈЕ МЕДИЦИНА КАТАСТРОФЕ!" Др Несторовић објаснио да ли ће сунце убити вирус!

Др Бранимир Несторовић, пулмолог и члан Кризног штаба, је у вечерашњем Хит Твиту причао о смртности од корона вируса, као и о различитим начинима борбе против епидемије.

Војска Србије у борби против Корона вируса. (Фото: mod.gov.rs)

- Ситуација се стално мења. Вирус је мало изненадио све нас. Ми смо знали за те проценте из Кине и да је он врло смртоносан за старе, сваки шести умире. Ми се као држава трудимо да останемо на ногама. Људи не схватају шта значи колапс здравственог система и финансијски колапс државе, али и морални... Ми смо прешли на катастрофичну медицину, ово је медицина катастрофе.

Он је рекао да је епидемија у Грчкој скоро прошла с доласком топлог времена.

- Јуче је објављен резултат студије у 116 земаља где је показана корелација вируса и топлог времена. Вирусу одговара од пет до 15 степени. У Саудијској Арабији је била епидемија МЕРС-а, вируса сличног овом. Јуче су у САД показали рад да ултравиолентни знаци 18 пута смајњују присуства. Од децембра до априла су ту ови вируси, као што знамо да грипа нема преко лета. Неко би волео да ово траје дуже, а има људи као што сам ја, оних који желе да се ово што пре заврши да се вратимо свом послу. Ми смо јуче и данас били на 0,4 одсто инфицираних од броја тестираних, на пет одсто је епидемија практично завршена. Код нас ће епидемија трајати отприлике још две недеље - рекао је др Несторовић.

Он је рекао да је Данска добар пример борбе противе пандемије корона вируса, али да они који су слушали британску школу, нису добро прошли.

- Није било ништа друго могуће урадити да бисмо заштитили пензионере, мислим да смо све добро урадили. Ја сам лично задовољан. Сада знамо да је вирус невероватно инфективан и да највећи број људи нема симптоме. Сваки 50. који је позитиван има симптоме, показала је студија из Калифорније. Ми ћемо бити испод два одсто смртности, скоро да нема земље која има испод два одсто. У другим земљама је смртност знатно већа. При крају смо епидемије, у питању је недеља-две. Било је 1.000 грешака, али то је потпуно нормално - рекао је он.

Сестра великог вође открила садржај тајног документа! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА