Најновије

Лето никад ближе, ми никад дебљи! Сагорите сало на стомаку у рекордном року уз помоћ ове 4 намирнице

Да бисте се у што краћем року ослободили вишка килограма на стомаку требало би да конзумирате баш ове намирнице.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

1. Житарице од целог зрна

Оне улазе у групу угљених хидрата који такође имају своју улогу у борби против масних наслага. Истраживања су показала да људи који једу житарица имају знатно равнији стомак од оних који то не конзумирају. Овсена каша за доруча је одличан изобор.

2. Јогурт или кисело млеко

Пробиотске бактерије у јогурту утицаће повољно на здравље вашег пробавног система, тј. смањиће учесталост гасова, надимања и затвора, и тако “изравнати” ваш стомак.

3. Сирће

Супстанца која даје сирћету кисели укус и јак мирис има моћ да топи масти. Гојазне особе које конзумирају 1 или 2 кашике јабуковог сирћета дневно у периоду од 12 недеља, према једном јапанском истраживању, имају значајно нижу телесну тежину, индекс телесне масе, висцералне масти и обим струка него контролна група која није конзумирала сирће. Истраживачи сматрају да је разлог за то сирћетна киселина која активира гене који производе протеине.

4. Риба

Уколико је ваша исхрана богата омега-3 масним киселинама, којих највише има у риби, ваше тело ће производити више мелатонина, хормона који утиче на спавање. Људи са дефицитом омега-3 масне киселине не спавају током уобичајених периода одмора, што води до нездравог преједања у току ноћи.

Риба је, такође, богата протеинима, који научно доказано задовољавају апетит. Чак ћете и сагорети више калорија док ваш организам вари протеине, у односу на варење масти и угљених хидрата. Уз то, конзумирање омега-3 масних киселина може позитивно да утиче на здравље вашег срца и смањи ризик од деменције.

Не преноси се корона како су вам рекли, опасније је него што мислите. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: pink.rs
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА