Најновије

АМЕРИКА СЕ СПРЕМА ДА УВЕДЕ САНКЦИЈЕ У ЕУ! Мркел им оштро одговорила!

Закон који би наметнуо санкције за изградњу гасовода Северни ток 2 (који се гради између Русије и Немачке и тренутно је у завршној фази) тренутно је предмет расправе у америчком Конгресу

Ангела Меркел (Фото: ria.ru)

Закон ће, уколико буде усвојен и очекује се да ће бити усмерен на бројне немачке и европске компаније, око 120 компанија које се баве бродоградњом, инжењерингом, сигурношћу, пише Блумберг.

Бивши канцелар јемачке Герард Шредер такође је прокоментарисао предлог САД-а, рекавши: "Не само да је напад на суверенитет ЕУ и неизбежна претња европским радним местима, америчке санкције усмерене на Северни ток 2 су крај прекоатлантског партнерства."

Конзорцијум "Норд Стрим АГ" наводи да би америчке санкције блокирале око 700 милиона евра, односно новца потребног да се овај огромни пројекат приведе крају. До сада је само за постављање цеви и додатне инфраструктуре потрошено око 8 милијарди еура. Шредер, с друге стране, процењује да би гашење гасовода довело до укупног губитка од чак 12 милијарди евра.

Проговорила је и немачка канцеларка Ангела Меркел, рекавши пре неколико дана да се Европа "мора припремити за свет у којем САД више нису глобална сила". Она је рекла да америчке санкције не могу бити легалне, а ако буду уведене, нагласила је да је Немачка спремна да одговори ангажовањем читаве Европске уније.

Трагедија потресла Путина! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА