Најновије

ШОК СНИМАК КРУЖИ МРЕЖАМА: Мерење токсичности маске при сваком издисају - бројке које апарат показује су алармантне!(ВИДЕО)

На друштвеним мрежама појавио се, слободно се може рећи, шокантан снимак који приказује токсичност заштитне маске!

Мерење токсичности маске (Фото: Твитер/принтскрин)

Реч је о видеу у којем водитељ у програму мери токсичност маске при сваком издисају. Маску носи дечак, а бројке које апарат показује су узнемирујуће!

Види се како се вредности на апарату увећавају невероватном брзином, па чак у неком тренутку апарат не може ни да измери те вредности!

У самом видеу је и шема на којој је приказано како који ниво токсичности делује на човека, његово опште стање и здравље...

Ту се види да је рецимо висина токсичности од 250 до 300 милиграма по литру једнака нормалном ваздуху у окружењу, а токсичност од 350 до 1.000 је карактеристична за ваздух у затвореном, док је токсичност од 1.000 до 2.000 заправо еквивалент за "лош вазух" који може да изазове поспаност! Токсичност од 2.000 до 5.000 може да изазовце главобољу, поспаност, губитак концентрације, повећан број откуцаја срца (аритмија) и благу мучнину. И токсичност од преко 5.000 милиграма по литру може да доведе до тога да се остане без кисеоника!

Видео кружи Твитером, али није познато о којој телевизији је реч, као ни колико су наведени подаци релевантни. У сваком случају, сама чињеница да овај видео кружи друштвеним мрежама значи да је доступан огромном броју људи и да може да изазове панику јер подаци који се у њему износе су, свакако, узнемирујући и забрињавајући.

Прочитајте ОВДЕ  у чему је то Несторовић ипак био у праву.

Извор: Српски телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА