Најновије

МИЛИВОЈЕВИЋ: Вучићу је, према Уставу, било строго забрањено да било како учествује на изборима! (ВИДЕО)

Гост ТВ канала "Без цензуре" био је политички аналитичар Цвијетин Миливојевић који је појаснио зашто је Александру Вучићу било строго забрањено, према Уставу, да на било који начин учествује на протеклим изборима.

Цвијетин Миливојевић (Фото: Јутјуб)

- Србија је једина земља у Европи која ће после ових избора бити без опозиције. Фаталисти су то пробали да пореде са ситуацијом у Белорусији и С Кореји.. Опозиција је врста институционалног притиска на сваку власт, без опозиције нема добре власти, и ако та критика није институционална онда се претвара у нешто друго, оде на улицу, та опасност се над све нас надвила после тог резултата који је освојио Вучић и листа за напредну Србију, каже Миливојевић и додаје:

- Иако Устав каже да председник Србије не може бити носилац друге јавне функције, чак ни та победничка листа са 62 посто на парламентарним иуборима нигде ни у назнакама нема име СНС која ће имати формално посланике. 

- То је намеран каламбур...Шта каже Устав? На изборима за парламент за посланике или одборнике строго је забрањено да учествује председник републике! Он је већ председник републике и  не може да буде посланик  јер то закон не дозвољава, нити да буде одборник. Упркос свему томе, свуда у Србији грађани су гласали у уверењу да гласају за Вучића и за листу “За нашу децу”. То Закон не дозвољава! Апсурдно је да се то деси. Зашто је РИК дозволила да се за све нивое избора прогласи та листа? Да онај ко не гласа за Вучића не гласа за своју децу, већ против, и да ли то значи да је Вучић најбољи отац нашој деци? Апсолутно је забрањена и примисао за злоупотребу деце у политичке сврхе.

А шта је још рекао погледајте у видеу:

Прочитајте ОВДЕ   све о полицијском часу и новим мерама.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА