Најновије

ТРАМПОВА ШАМАРЧИНА: САД се повукле из Светске здравствене организације!

Сједињене Америчке Државе званично су се повукле из Светске здравствене организације (СЗО), потврдио је високи званичник администрације, прекинувши везу с СЗО усред пандемије корона вируса, преноси Си-Ен-Ен.

Доналд Tрамп (Фото:сајт америчког председника)

Повлачење САД на снази је од понедељка и поднесено је генералном секретару Уједињених нација, саопштио је званичник у уторак.

Сенатор Роберт Менендез, објавио је вест на Твитеру уз коментар да није довољно назвати назвати Трампов одговор на пандемију хаотичним.

"Конгрес је примио обавештење да је председник САД званично повукао Сједињене Америчке Државе из Светске здравствене организације усред пандемије. Назвати Трампов одговор на пандемију ковида 19 хаотичним и некохерантним, није довољно. То неће заштитити америчке животе или интересе - то Американце оставља болесним, а Америку саму", написао је демократа Менендез.

Извор који је кратко прокоментарисао писмо које је адресирано на УН рекао је Си-Ен-Ену да је писмо врло кратко, да садржи три реченице и потврдио да ће покренути једногодишње повлачење, али упозорио да не може да потврди да је то коначна верзија.

Доналд Трамп је првобитно најавио намеру о повлачењу из СЗО у мају ове године и конзистентно је оптуживао СЗО да помаже Кини у прикривању порекла вируса.

Прочитајте ОВДЕ  ко то ризикује да изгуби све.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА