Најновије

Ана остаје премијерка! Шут-карта за ове министре!

Нема промена, бар када је у питању премијерски кабинет у Немањиној. Ана Брнабић, по свему судећи, биће на челу Владе и у наредне четири године. Међутим, тектонске промене су извесне, бар када је у питању састав њеног кабинета.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Чистка коју ју најављивао председник Србије и лидер СНС Александар Вучић сасећи ће крила неким министрима, који ће, попут Зоране Михајловић, остати без неких од досадашњих надлежности. Промене могу да очекују и социјалисти, који, по свему судећи, у новом министарском саставу имаће три представника.

- Иако су говорили да не пикирају премијерску фотељу, велике шансе за место шефа Владе имали су градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и први на изборној листи СНС Бранислав Недимовић. Процена је да њих двојица, са посвећеношћу и резултатима које имају, треба да усмере енергију на конкретне области и преузму ресоре у којим има доста посла. Недимовић би, свакако, морао да настави започет посао у Министарству пољопривреде - наводи саговорник.

Потпредседник СНС и новосадски градоначелник, како причају упућени саговорници, виђен је као одличан кандидат за Владу.

Чистка која ју најављивао председник Србије и лидер СНС Александар Вучић сасећи ће крила неким министрима, али и странкама

- Вучевић би био одлично решење за Министарство правде, па можда чак и неког другог, јачег министарства - наводи саговорник.

Без фотеље Кнежевић, Нела и Вукосављевић

На списку министара које више нећемо виђати у Влади су Владан Вукосављевић.

Ресор културе добиће новог шефа, као и Министарство привреде, које сада води Горан Кнежевић.

У Немањиној више неће седети ни Нела Кубуровић (правда), која се пре неколико месеци породила.

Додаје да је, поред Вучевића, у игри за Министарство правде и Никола Селаковић, који је ту функцију обављао и који је сада генерални секретар у Председништву.

Социјалисти ће, уместо пет, имати три министра, остају Дачић, Антић и Ружић

- Селаковић је врстан правник, било да буде у Влади или да остане у кабинету председника, сигурно је да држава може озбиљно да рачуна на њега.

Место у Влади сигурно је за министра Александра Вулина.

- Да ли ће остати на челу Министарства одбране, то је већ друго питање. Његов допринос је значајан, ценимо резултате које је постигао и сигурно је да је својим радом обезбедио место у Влади - наводе саговорници.

Када је реч о Зорани Михајловић, њој ће бити смањен обим надлежности:

- Сада су под њеним окриљем саобраћај, инфраструктура и грађевинарство. У новој влади ови ресори ће се раздвојити, тако да ће Зорани остати грађевинарство, а неко други ће бити у потпуности фокусиран на саобраћај.

Пузовић преузима војску

Када је реч о Војсци, највиђенији кандидат за ову функцију је Горан Пузовић, актуелни директор "Србијавода".

- За министарско место препоручују га резултати које је остварио, па не би било изненађење да се и његово име појави на листи нових чланова Владе - каже саговорник.

Социјалисти Ивице Дачића највероватније ће остати партнери са СНС у владајућој коалицији. Лидер СПС ће задржати дипломатију, Александар Антић енергетику, док ће Бранко Ружић и даље бринути о локалној самоуправи.

Зорана Михајловић Њено министарство биће подељено на два дела, грађевину ће водити она, док ће саобраћај бити посебан ресор

- СПС је освојио мање гласова него на прошлим изборима и то је једини разлог због којег ће имати два министра мање у Влади - наводи саговорник.

Марија брине о екологији

Потпредседница СНС Марија Обрадовић, коју су медији често помињали као нову министарку одбране, по свему судећи, ући ће у Владу. Међутим, Војска неће бити ресор који ће јој поверити мандатар. Обрадовићева ће се у Немањиној бавити екологијом, ресором који је до сада водио Горан Триван.

Прочитајте ОВДЕ  шта се то урушило.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА