Најновије

ХАОС У С. МАКЕДОНИЈИ: Покрадени избори, криминал Зорана Заева!

Опозициона странка у Северној Македонији ВМРО-ДПМНЕ поручила је у петак, два дана након избора у тој земљи, да ће тражити ручно пребројавање гласачких листића.

Зоран Заев (Фото: Јутјуб)

Како је наведно, због великог броја, наводно 30.000 неважећих листића, преноси портал Плусинфо.

Како је рекао портпарол те странке Димче Арсовски, то је неуобичајено за изборе са таквим процентом излазности, с обзиром да је на превременим парламентарним изборима у Северној Македонији одржаним 15. јула гласало око 50,8 одсто бирача, односно нешто више од 900.000 грађана.

"Имамо огроман број неважећих листића, преко 30.000 што је неуобичајено за такву излазност. Велики део тих листића су гласови за ВМРО-ДПМНЕ који се сада рачунају као неважећи. То значи поништавање воље грађана. Зато ћемо ми као политичка странка тражити ручно пребројавање гласачких листича. Потребно је сада да заштитимо вољу грађана. Да се заштити демократија у Републици Македонији. Институције дугују то грађанима и зато мора то и да реализују. ВМРО-ДПМНЕ и даље остаје највећи партнер грађана који штити њихову вољу и права", рекао је Арсовски.

Како је казао, и поред фалсификата и масовног поткупљивања од стране Социјалдемократског савеза Македоније (СДСМ) и Зорана Заева, са свим притисцима, претњама, ВМРО-ДПМНЕ је победио у 41 општини, а СДСМ само у двадесетак.

То значи, оцењује Арсовски, да ВМРО-ДПМНЕ остаје најснажна политичка партија у Републици Македонији, те да је народ послао поруку да нико не сме против његове воље и да се определио за обнову Македоније, а против криминала Зорана Заева и СДСМ-а.

Државна изборна комисија Северне Македоније скоро 24 сата након избора је саопштила незваничне коначне резултате према којима је СДСМ освојио 46 мандата, ВМРО-ДПМНЕ 44, албанска ДУИ 15, Алијанса за Албанце 12, Левица два и Демократска партија Албанаца једно посланичко место.

Лидер Левице, универзитетски професор Димитар Апасијев, такође је оптужио да су његовој странци украдена посланичка места, и да су они освојили више од два мандата.

Прочитајте ОВДЕ   ко каже да се само кукавице боје Срба.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА