Најновије

ШАРОВИЋ: Тврдио да Вучићу треба психијатријска помоћ и да је сарадник убица!

Немања Шаровић, један од функционера и сада већ бивших посланика Српске радикалне странке, након готово четврт века разишао се са лидером радикала Војиславом Шешељем и својим политичким оцем.

Немања Шаровић (Фото: Јутјуб)

Поднео је оставку на све функције и чланство у странци и одлучио да политички пут настави самостално.

„Једина права и исправна одлука је да се повучем из организације коју је Шешељ основао и да борбу за остварење идеала у које безрезервно верујем наставим самостално“, навео је Шаровић у оставци.

Да Шаровић и остали посланици СРС имају различит поглед на дневну политику, деловање напредњака и њиховог лидера Александра Вучића било је више него видљиво током последњег скупштинског сазива.

И док су радикали избегавали да критикују Вучића, чак и његове преговоре о статусу Косова и Метохије, а жестоко се обрушавали на министре Зорану Михајловић и Златибора Лончара, Шаровић је то чинио доста често.

Тврдио је да је Вучићу потребна психијатријска помоћ, да је он издајица и сарадник убице и крвника.

Није учествовао у хајци и вређању колегиница из других посланичких група, али ни радикали нису учествовали у његовој одбрани када су га напредњаци нападали.

Од почетка свог политичког ангажмана Шаровић је у СРС. Током 2004. изабран за члана Председничког колегијума и Централне отаџбинске управе странке.

Био је председник Градског одбора СРС у Београду од 2004. Био је и одборник СРС у општини Стари град и шеф одборничке групе у Скупштини Београда.

Након одласка Александра Вучића са функције генералног секретара СРС, био је виђен као кандидат за наследника на том месту, али је на то место изабрана Елена Божић Талијан.

Касније је ипак постао заменик председника СРС, а од 2007, уз извесне прекиде, био је посланик.

О њему се много причало у медијима 2005. када је у Скупштини наплаћивао путне трошкове за путовање у Врање, иако је имао пребивалиште у Београду, као и током предизборне кампање када су га у јануару 2008. претукле непознате особе, док је испред ресторана „Мекдоналдс“ седео са пријатељима носећи видна обележја СРС. Сведочио је тада да га је ударила „демократска песница, јер је српски патриота“.

Пре бављења политиком радио је у познатој београдској адвокатској канцеларији и три године у Првом општинском суду.

Завршио је Прву београдску гимназију и дипломирао на Правном факултету у Београду. Рођен 1974. у Београду.

Ожењен је Катарином Одаловић, са којом има ћерку Машу, а кум на том венчању био му је колега радикал Миљан Дамјановић.

Шаровићу је то други брак. Пре тога имао је романсу са колегиницом Александром Илић, тадашњом посланицом Вељине Нове Србије, која је крунисана браком и сином Вуком. Брак је трајао две године.

Прочитајте ОВДЕ   шта је то Шаровић написао Шешељу.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА