Најновије

"ДЕЛИЈЕ" НЕ ЖЕЛЕ ХРВАТА У ЗВЕЗДИ! Навијачи прете бојкотом, Звезда остаје без планираног појачања!

Тренер црвено-белих Дејан Станковић намеравао је да ангажује досадашњег левог бека Олимпије из Љубљане Марија Јурчевића, али навијачи су се томе успротивили због његовог хрватског порекла.

Делије (Фото: Јутјуб)

Ако доведете Хрвата, бојкотоваћемо утакмице, поручили су навијачи Црвене звезде управи клуба! Тренер црвено-белих Дејан Станковић намеравао је да ангажује досадашњег левог бека Олимпије из Љубљане Марија Јурчевића (25), али како сазнаје Информер, навијачи су се томе успротивили због његовог хрватског порекла!

Јурчевићу ускоро истиче уговор и на "Маракану" је требало да дође без обештећења као замена за Милана Родића. Станковићу је овог фудбалера још летос препоручио шурак Миленко Аћимовић. Стратегу црвено-белих се играч допао, али није рачунао на чврст став навијача да Хрвати нису добродошли у клуб.

Добио би и пасош

Према речима извора с "Маракане", управа Звезде покушала је да искористи чињеницу да је Јурчевић Хрват по оцу, док му је мајка Српкиња. Ипак, то није било довољно да се "делије" предомисле.

- Није тајна да руководство клуба са "Маракане" не доноси одлуке које су у супротности са ставовима навијача. "Делије" не воде клуб, али њихово мишљење је веома важно. Кад је реч о ангажовању хрватских фудбалера или оних који су играли у Партизану, њихов став је јасан - то не долази у обзир. Станковић им је напоменуо да је Јурчевићу мајка Српкиња. Речено му је да играч са таквим именом и презименом не може да игра за Звезду - открива саговорник.

Челници Звезде били су спремни чак и да Јурчевићу обезбеде српски пасош, на који има право због мајке и њене родбине, која је из Србије. Ипак, како ствари стоје, наша путна исправа неће му бити потребна.

Стопирали и Самира

Иначе, ово није први пут да су навијачи Звезде стопирали долазак неког играча због његове националности.

- Звезда је и у лето 2018. године разматрала да доведе Бразилца Самира, који је играо у Динаму, добио хрватски пасош и наступао за репрезентацију Хрватске. Чим су навијачи Звезде то сазнали, моментално су стопирали преговоре. Ту нема расправе. Да није играо за хрватски национални тим, не би били тако изричити. Тако је у Звезду дошао Луис Ибањез, Аргентинац са хрватским пасошем који је играо за Динамо из Загреба. Он, међутим, никад није играо за Хрватску - објашњава извор.

Бојкотовали АБА лигу због Омића

Навијачка група "Делије север" 2018. године бојкотовала је кошаркашке утакмице док је у клубу био словеначки центар Ален Омић. Тврдо језгро навијача стриктно је било против његовог довођења, јер је Омић муслиман пореклом из Тузле, а чак су дошли и до податка да му је отац наводно био снајпериста у рату у Босни. Тада је група упутила отворено писмо медијима у којем је објаснила да док је Омић у клубу неће долазити на утакмице.

Просинечки био изузетак

Једини Хрват чији су долазак навијачи Звезде дозволили био је Роберт Просинечки. Легендарни фудбалер и један од најбољих играча у историји београдских црвено-белих постављен је за тренера 2010. године, али тек пошто се свих шест највећих навијачких група Звезде сагласило с тим. Ипак, кад је популарни Жути желео да за помоћника доведе земљака Гордана Ципрића, навијачи су то стопирали уз образложење да од Хрвата само Просинечки може да ради на "Маракани", јер је он "пре свега звездаш, па тек онда Хрват".

Како су се делије опростиле од Бора Лалевића погледајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА