Најновије

БИВШИ ПОСЛАНИК И ХАШКИ СВЕДОК У ЖИВОТНОЈ ОПАСНОСТИ! Геци: Тачи ће нас све побити

Председник лажне државе Косово Хашим Тачи, ратни злочинац ког хашки тужиоци заједно са Кадријем Весељијем терете за убиство више од сто Срба, Рома и Албанаца, спреман је да побије све сведоке који га терете!

Хашим Тачи (Фото: Јутјуб)

Ово тврди Гани Геци, бивши посланик у косовском парламенту и заштићени сведок у процесу против Тачија. Геци је Тачија јавно оптужио да је наредио убиство Бујара Букошија и Ахмета Краснићија 1998. године у Тирани. Он каже да је ових дана добио упозорење да му је живот угрожен после саслушања Тачија у Хагу!

Информације из Брисела

Бивши шиптарски посланик наглашава да је упозорење добио из иностранства и да је јако забринут за свој живот.

- Живот ми је у опасности након саслушања Хашима Тачија у Хагу. Из Брисела и пријатељских земаља сам добио информације да будем јако опрезан - рекао је Геци.

Тачијево саслушање у Хагу трајало је четири дана, а Специјално тужилаштво суда за ратне злочине ОВК крајем јуна је предало судском већу предлог оптужнице којом се бивши командант терористичке ОВК Хашим Тачи и шеф његове тајне полиције Кадри Весељи терете за убиство најмање сто људи. Оптужница још чека на званичну потврду.

Пуковник у пензији Веселин Шљиванчанин, коментаришући ове наводе, каже да је суд у Хагу и до сада имао попустљив став према Албанцима.

- Па ко су злочинци ако то нису чланови терористичке ОВК на Косову?! Како највећем криминалцу и терористи Тачију досад није суђено? Како то да после толико година тек спремају оптужницу против њега? Верујем да ће злочинац какав је он учинити све да спречи да се истина сазна, па и да је спреман на ликвидације сведока. Сматрам да то сада све зависи од Суда за ОВК. Ако би се то десило, онда ће то бити велика срамота суда и комплетне међународне заједнице - упозорава Шљиванчанин, додајући да је ипак уверен да постоје и часни људи међу тужиоцима и судијама у Суду за ОВК који ће учинити све да се суди и Тачију и свима онима који су починили и који и данас чине злочине на Косову.

Опробана 'одбрана'

Љубан Каран, бивши потпуковник КОС, оцењује да се Геци плаши опробаног и у пракси провереног начина одбране ратног злочинца.

- Тако се успешно одбранио Харадинај, па зашто се тако, убиствима сведока, не би бранили и Тачи и Весељи? Геци је схватио да му заштиту неће пружити ни суд, ни међународна заједница и хвата се за последњу сламку спаса - јавност. И њему је јасно да албански злочинци имају подршку, информације и логистику моћних западних служби. Зато није чудно што се Геци уплашио. Мала му је утеха да ће неки моћници можда Тачија пустити низ воду, јер ће га можда неки други узети под окриље... - закључује Каран.

Тачи: Нећемо дозволити дијалог о техникалијама

Председник лажне државе Косова Хашим Тачи рекао је да се неће дозволити да се процес дијалога са Србијом спушта на технички ниво.

- Ни под којим условима не смемо дозволити да се овај процес спушта на технички ниво. На крају дијалога мора да се догоди међусобно признавање, потпуно поштовање територијалног интегритета и потом решавање других питања - изјавио је Тачи.

Привремене институције власти у Приштини издвојиле су милионе евра за помоћ бившим вођама такозване Ослободилачке војске Косова који су оптужени у Хагу, али званичници не износе детаље како се новац троши. Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА