Најновије

"ПАЛА" И СЕВЕРНА КОРЕЈА: Први случај короне у најизолованијој земљи света, Ким одмах реаговао - цео град у карантину!

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун сазвао је хитан састанак полибироа након што је откривено да се за једну особу сумња да се заразила корона вирусом по повратку из Јужне Кореје, након илегалног преласка границе овог месеца, саопштила је државна новинска агенција КЦНА у недељу.

Ким Џонг Ун (Фото: Сајт америчког председника)

Ако се потврди, то ће бити први званично признат случај од стране севернокорејски власти, које су до сада тврдиле да немају заражених, пренео је “Гардијан”.

Ким је прогласио ванредно стање и наметнуо карантин у пограничном граду Кесонг, описујући то као “критичну ситуацију, за коју се може рећи да је опаки вирус ушао у земљу”.

Према КЦНА, особа која је пребегла у Северну пре три године вратила се преко утврђене границе која дели две Кореје са симптомима који указују на Ковид-19.

“Ванредни случај догодио се у граду Кесонгу, где се бегунац који је отишао на југ пре три године, особа за коју се сумња да је заражена опаким вирусом, вратила 19. јула након илегалног преласка демаркационе линије”, пише КЦНА.

Агенција није поменула да ли је та особа тестирана, али је наведено да се дошло до “несигурног резултата из неколико медицинских испитивања излучевина из горњег дела респираторног органа и крви”, што је званичнике навело да ставе појединца у карантин и испитају да ли је неко био у контакту са њим.

Северна Кореја примила је на хиљаде тестова из Русије и других земаља и наметнула строго затварање границе. Хиљаде становника изоловане државе су у карантину, али су рестрикције од тада олабављене. Последњих недеља и Северна Кореја је појачала кампању, критикујући дезертере у Јужну Кореју као “људски олош” и позивајући јужног суседа да се обруши на групе које шаљу пропагандне поруке и храну на север.

“Гардијан” наводи да је Ким наредио истрагу војних јединица дуж границе где је сумњиви случај заразе прешао границу, како би “извршио строгу казну и предузео неопходне мере”.

Прочитајте ОВДЕ   шта нас чека када дође хладније време.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА