Најновије

РУСКИ АНАЛИТИЧАР УПОЗОРАВА: Запад претвара бивше републике СССР у своје базе, Москва хитно да узврати ударац

Политички аналитичар Јевгениј Сатановски сматра да би руске власти требало да преиспитају свој став у односу на бивше совјетске републике, које Запад системски претвара у војне базе против Русије.

Илустрација (Фото: eur.army.mil)

Стручњак сматра да Сједињене Државе, која су главни идеолог Запада, сада покушавају да сломе државе попут Русије и других земаља које јој се не свиђају.

А отворено разбојништво, подигнуто на ранг међународне политике је главно средство. У дискурсу који не подразумева оштру, оружану реакцију, Москва нема много могућности за адекватан одговор, напомиње политиколог.

„То је била наша замисао да НАТО неће ићи на исток, а опет имамо случај Украјине. Наша линија фронта је већ код Донбаса “, нагласио је Сатановски.

Истовремено, стручњак није сагласан са званичним ставом руских власти, које негирају могућност приступања земаља бившег СССР-а Русији, које се данас постепено претварају у базе снага НАТО-а.

Тренутни пораст националистичких и антируских осећања, за које се САД и Европа залажу, може се приметити у многим државама постсовјетског простора.

А у таквој ситуацији, према политикологу, најефикаснији одговор био би придобијање Украјине у свој политички простор.

Кадиров најавио узвратне санкције америчком државном секретару након што је Вашингтон циљао на његову породицу. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА