Најновије

ЕКСПЕРТ УПОЗОРОВА ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ: Економска криза је блага реч - следи економски слом и глад (ВИДЕО)

Доктор економских наука Иван Пајовић тврди да су економске мере које је преузела Влада Србије са исплатом минималаца предузећима и помоћи грађанима са 100 евра само "забашурила" економске проблеме али да то неће спасити Србију од економског слома који следи. Он је указао да су у те мере предузете захваљујући додатном задуживању што ће додатно погоршати ситуацију.

Илустрација (Фото: Правда)

- Будући да нас они очигледно припремају за нови јесењи удар, са новим забранама рада, очигледно је неком у интересу да се не ради, да се позатвара све живо и да се привреде уништавају. Овога пута држава неће имати капацитет да кризу гуши исплатама минималаца… Под таквим околностима ми ћемо доћи у стање потпуног економског слома – каже Пајовић.

Он објашњава да ће први удар претрпети запослени у јавном сектору којима неће бити исплаћиване плате и који ће завршити на улици, а да онда следи “глад”.

- Суздржавао сам се да изговорим реч глад, али очигледно је да цела прича иде не ка некаквој кризи која ће да нас угрози па ћемо да испливамо већ то иде ка банкроту државе и глади – објаснио је Пајовић.

Публициста Томислав Кресовић је рекао да ће у наредних шест месеци без посла остати до 150 000 људи, а да ће отпуштања бити и у јавном сектору и да следи борба међу самим присталицама власти ко ће задржати радна место у општинама и јавним предузећима. 

Српски доктор тврди да Ковид-19 није корона вирус већ биолошко оружје, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА