Најновије

ХОЋЕ ЛИ ПРИТИСАК НАРОДА НАТЕРАТИ ЂУКАНОВИЋА ДА СЕ СМИРИ?! Црногорци пред банкротом, имају молбу за Србе!

Председник црногорске општине Херцег Нови Стеван Катић апеловао је данас на власти у тој земљи да размотре своје одлуке и под одређеним условима дозволе улазак грађана Србије и Русије, како би се , како каже спасила сезона.

Мило Ђукановић (Фото: predsjednik.me)

Он је рекао да би отварање граница са те две земље ублажило крах туристичке сезоне у Црној Гори и позвао Владу и Национално координационо тело за заразне болести да одреде датуме отварања граница са овим државама које су најзначајнија емитивна тржишта Црне Горе, уз јасне епидемиолошке стандарде које је потребно испунити да би њихови држављани ушли у земљу, преноси ЦдМ.

Он је истовремено позвао црногорску владу да интензивира билатералне односе како би ове земље отвориле своје границе према Црној Гори и да би били остварени услови за обнову међународног ваздушног саобраћаја.

"Важно је побољшати односе са земљама које су наши најзначајнији туристички партнери, а то су пре свега Србија, Босна и Херцеговина и Русија. Туристи из тих земаља традиционално остварују највећи број ноћења и црногорска државна власт тога мора бити свесна. У оваквој ситуацији не сме бити простора за доношење политички мотивисаних одлука и подизање тензија", рекао је Катић.

Према његовим речима, ризик од ширења вируса је реалност са којом се свака држава суочава приликом доношења одлуке о отварању граница, а да су доносиоци одлука одговорни да на тај изазов одговоре на адекватан начин, што у Црној Гори до сада није био случај.

Он је позвао државне органе да се угледају на праксу суседне Хрватске, али и других земаља Европе које су нашле моделе да у исто време сачувају летњу сезону и безбедност грађана.

"Примера ради, туристи из Србије, коју су традиционално наши најбројнији гости, сада могу да летују у сусједној Хрватској, а у нашу државу не могу да уђу. Они који су планирали долазак у нашу земљу сада бирају конкурентне дестинације у региону, па имамо ситуацију да Хрватска остварује око 50 одсто свог прошлогодишњег промета, док је Црна Гора на само око седам процената", рекао је Катић.

Срби или да напусте такозвано Косово или да служе њихову такозвану војску! Више о томе ОВДЕ!

 

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА