Најновије

ВЕЛИКА ПРЕВАРА КИНЕЗА: Да ли је ово наставак биолошког рата који је увелико у току?

Американци ових дана масовно из Кине добијају чудне пакете. Иако на њима стоји да садрже накит или играчке, заправо садрже пакете семена. Објашњење уз њих писано је на кинеском језику, а људи широм Америке забринути су због овога и те пакете пријављују надлежнима.

Кина (Фото: Синхуа)

Ствар се толико омасовила да су и званичници упутили апел грађанима да ово семење не саде док се не испита порекло.

А како јављају људи, више није у питању само семење. Људи често добијају и маске или сличне, јефтине ситнице које нису наручили.

Америка ради на процени ових нежељених пакетића, страхујући да је семење можда неких инванзивних и опасних корова па су позвали грађане да сачувају и семе и оригиналан пакет у коме је стигло и да контактирају власти.

Иначе, ови пакетићи стижу и из Кине и из Узбекистана, а једна од теорија је да се ради о забрањеној маркетинг стратегији продаваца.

Наиме, полицијска управа Охаја претпоставља да је у питању феномен "четкања", где продавци шаљу ситнице које људи нису наручили како би добили више позитивних оцена и тако се боље рангирали на претраживачима. Друга теорија је више у домену теорије завере, а то је да је семење које се шаље део "биохемијског рата" јер је можда у питању нека опасна и инванзивна врста.

Прочитајте ОВДЕ   ко каже да маске нису довољне.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА