Најновије

СИТУАЦИЈА ЈЕ ДРАМАТИЧНА! САРАДНИК ЛАВРОВА УПОЗОРИО СРБИЈУ: Ево шта Америка жели на Косову!

Амерички моћници плански и систематски милитаризују лажну државу Косово и тако руше све међународне напоре усмерене на то да се обезбеди дугорочно одрживи мир на Балкану. Русија је због тих опасних планова јако забринута!

Тзв. Војска Косова (Фото: Јутјуб)

Ово упозорење стиже од Алексеја Зајцева, заменика портпарола министарства спољних послова Русије, и блиског сарадника шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова. Зајцев каже да Москва са великим жаљењем и забринутошћу прати информације о америчким испорукама наоружања и војне технике властима у Приштини, која је јуче објавила да је добила још један контингент од 42 оклопна возила ‘хамер’!

Праве ‘војску’

Руски званичник наглашава да САД отворено раде на штету међународних напора који су усмерени на обезбеђивање мира и стабилности на Балкану

Хоти у августу у САД са Помпеом и Палмером?

Премијер привремених косовских институција Авдулах Хоти отпутоваће у августу у САД, где ће се састати са високим званичницима Стејт департмента Мајком Помпеом и Метјуом Палмером.

Како тврде приштински медији, Хоти и званичник Стејт департмента Филип Рикер ‘интензивно комуницирају о дијалогу Приштине и Београда’. Хотијев кабинет није потврдио ове информације.

– Ти напори никако нису компатибилни са милитаризацијом самопроглашене ‘републике Косово’. Замисао Вашингтона састоји се у томе да помогне косовским Албанцима да формирају сопствену ‘војску’. Тиме се грубо крше тачке Резолуције 1244 СБ УН, која предвиђа управо расформирање свих милитаризованих формација косовских Албанаца, допуштајући присуство искључиво међународног мировног контингента у покрајини. Позивамо све који нису равнодушни према ситуацији на Балкану да не дозволе повећање експлозивног конфликтног потенцијала – поручује Зајцев.

Коментаришући ове наводе, декан Факултета за безбедност ‘Едуконс’ Мирослав Бјеговић каже да није никаква тајна да је ‘Косово’ амерички пројекат и да су га Американци направили под окриљем тероризма и терористичке ОВК.

– Америци је била потребна једна таква територија на Балкану где ће лоцирати војну базу која ће служити за прљаве послове, али и транзит дроге ка Европи. Управо наоружавање и опремање ‘војске Косова’ служиће и у те сврхе, попут мексичке и колумбијске војске. Наравно, НАТО и САД на овај начин остварују војну надмоћ на Балкану у односу на Русију, то је свима јасно – наглашава Бјеговић.

Оружје као поклон

Бивши потпуковник КОС Љубан Каран каже да САД и Немачка незакониту ‘војску’ лажне државе буквално обасипају донацијама оружја.

– Није проблем само у формалном признању ‘Косова’ него и у томе што приликом донације и продаје оружја ову квазидржаву третирају као чланицу НАТО. Осим тога, одвија се и обука ‘косовских војника’ за летачке специјалности и тешко наоружање, а то нам показује да планирају и испоруке авиона, артиљерије и тенкова. Све то није могуће схватити другачије него као интензивну припрему за војно решење косовског проблема. Чини се да кључни западни фактори ни сами не верују у успех преговора које су сами наметнули – упозорава Каран.

Пандемија вируса корона личи на пробу биолошког рата! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА