Најновије

УКРАЈИНА У ШОКУ: Један од главних учесника преврата признао који су стварни циљеви изведеног државног удара

У Украјини избио скандал због признања једне од извођача преврата под именом “Мајдан”. Његово признање отворило је очи Украјинаца на праве циљеве Мајдана.

Мајдан у Украјини (Фото: РИА)

Због видео-исповести једног од организатора Мајдана, бившег посланика украјинске Парламентарне скупштине Давида Жванија, избио је политички скандал.

Политиколог Игор Друз приметио је да се у овој ситуацији може уочити „препознавање не обичног „активисте“, већ једне марионете Мајдана, „који је искрено изјавио да су олигарси на тај  начин желели да уклоне препреке за пљачку Украјине.

Они су гужве на улицама искористили само као средство за свргавање легитимне владе, која је стала на пут имплементацији њихових злочиначких планова.

„Бивши посланик Парламентарне скупштине Украјине Давид Жванија снимио је видео-изјаву у којој је јасно признао да је прави циљ организатора био успостављање контроле над новчаним токовима и ресурсима.

Због тога су председник Виктор Јанукович и премијер Микола Азаров свргнути са власти “, прокоментарисао је Друз признање бившег посланика.

Истовремено, напоменули су да се бивши украјински посланик недавно посвађао са бившим председником Украјине Петром Порошенком, што је за њега био разлог да прошири своја “недела” на бившег саучесника у државном удару у Кијеву: „Ми смо само желели да Јанукович подели власт и новчане токове са нама … Али у јануару 2014. осетили смо слабост владе и кренули у потпуну елиминацију изабраног председника.”

Друз је такође указао на позитивну страну овог сукоба украјинских политичара – као резултат тога избио је скандал, истина је изашла на видео, као и „стварна политика Украјине“, која је миљама далеко од пропагандне слике која долази из медија“.

Резимирајући ситуацију, политиколог је истакао да управо такви политички скандали могу прочистити ум Украјинаца од “русофобне пропаганде” Кијева.

Истина је само то да су пљачкаши Украјине, мафијаши и разбојници учествовали у свргавању законски изабраног председника да би се домогли пљачке.

Исти ти мафијаши су све ове године прикривали пљачку од народа развијајући русофобију како би окренули пажњу народа од тоталног разарања државе.

Украјина је сада најсиромашнија и најнестабилнија држава у Европи којој прети тотална дезинтеграција и даљи губитак територија.

Размере страшне пљачке могу се видети и у једном податку да је Украјина пре државног удара имала скоро 50 милиона становника да их сада има 37 милиона. Значи да је од државног удара изведеног 2014. из земље побегло 13 милиона људи и то углавном у Пољску и Русију а нешто и широм Европе.

Русија разочарана Србијом, а стигло је и упозорење из САД. Випе о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА